Τσίπρας: "Μαζί στις κάλπες κόντρα στο μαύρο μέτωπο"

Τσίπρας: "Μαζί στις κάλπες κόντρα στο μαύρο μέτωπο"

"Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει δημοκρατική. Ενθάρρυνα τον Γιάννη Μπουτάρη να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου" είπε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

"Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό" δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Γιάννη Μπουτάρη, σχολιάζοντας τη φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

"Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πηγαίνει κάθε χρόνο στην εκδήλωση, αλλά αυτή τη φορά είχαν κάποιοι σχεδιάσει να του επιτεθούν βίαια με στόχο ακόμα και να τον δολοφονήσουν. Την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν αυτό το πολιτικό σχέδιο κάποια πολιτικά πρόσωπα έστρωναν το χαλί σε αυτό τον εσμό της ακροδεξιάς", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

ADVERTISING

"Η Θεσσαλονίκη έχει μια μακρά δημοκρατική παράδοση αλλά και ενός μετώπου εθνικισμού ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Ο Γιάννης ο Μπουτάρης ανέλαβε τη δημαρχία μιας πόλης βουτηγμένης στη διαφθορά και τα χρέη και κατάφερε να έχει μια πόλη δημοκρατική ανοικτή που προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά της. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, πολιτικά, σε πολλά πράγματα αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη δημοκρατική.

Τον ενθάρρυνα να συνεχίσει και να μπει μπροστά στον αγώνα κάθε δημοκρατικού πολίτη κόντρα στο μαύρο μέτωπο. Να μπει μπροστά ενός ευρύτερου δημοκρατικού μετώπου ώστε η Θεσσαλονίκη να μη γυρίσει πίσω και να παραμείνει μια πόλη ανοικτή και δημοκρατική. Παρέχω στήριξη στην προσπάθεια του Δημάρχου να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές παραδόσεις για λογαριασμό όλων των δυνάμεων του τόπου", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τη δική του μεριά ο Γιάννης Μπουτάρης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράστασή του και σημείωσε πως η επίθεση που δέχθηκε ήταν "ξεκάθαρα οργανωμένη", ενώ συμπλήρωσε:

"Δεν θα τα αφήσουμε. Θα φτάσουμε στη ρίζα από πού ξεκίνησε η ιστορία. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τα καλά λόγια που είπα για τον αγώνα που κάνουμε. Αυτή η πόλη δεν πρέπει να αλλάξει δημοτική αρχή. Ο φασισμός είναι ένας και δεν θα περάσει. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει παράδειγμα δημοκρατικής πόλης".

Τσίπρας σε Μπουτάρη: "Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό"

"Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στην αρχή της συνάντησης τους, στο γραφείο του δημάρχου.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η στάση του δημάρχου έχει γίνει σύμβολο και τόνισε ότι "μπορεί να λένε κάποιοι ότι η επίθεση ήταν τυχαία και αυθόρμητη, όμως ήταν οργανωμένη".

Ο πρωθυπουργός συναντά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη
Ο πρωθυπουργός συναντά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

"Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις", είπε ο πρωθυπουργός στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που από τη μια τόνισε ότι έχει μια μακρά παράδοση αγώνων αλλά υπάρχει και το μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων. Τόνισε δε, ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από αυτή τη φασιστική επίθεση εναντίον του Δημάρχου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Μπουτάρης, Θεσσαλονίκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας σε Μπουτάρη: "Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό"

SHARE:

24Media Network