Τσίπρας: Με ενδιαφέρει η οικονομία όχι η επικοινωνία

Τσίπρας: Με ενδιαφέρει η οικονομία όχι η επικοινωνία
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας στο 14ο Περιφερειακο Αναπτυξιακο Συνεδρίο Βορείου Αιγαίου, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. Eurokinissi

"Κάποιοι επεδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ” είπε ο πρωθυπουργός από το περιφερειακό συνέδριο στη Λέσβο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες βρίσκονται και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρήκε φορολογικές δεσμεύσεις άλλων για το ΦΠΑ στα νησιά

Στις φορολογικές δεσμεύσεις που βρήκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς τις έβαλαν επιτακτικά άλλοι ακόμη και με το email Χαρδούβελη αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο Βορείου Αιγαίου απαντώντας μ’ αυτόν τον τρόπο στις αντιδράσεις κατοίκων της Λέσβου για την επικείμενη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος με χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ.

“Εμείς σφίγγουμε τα δόντια κι έχουμε μόνο έναν στόχο να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα και να βγούμε από αυτό και από εκεί και πέρα να χαράξουμε μία αυτόνομη πολιτική” είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για παιχνίδια υποκρισίας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ενώπιον των φορέων της περιφέρειας την ώρα που έξω από τον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση κατοίκων της Λέσβου πρωτίστως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ και για το μεταναστευτικό. Μάλιστα ξεκίνησε την παρέμβασή του λέγοντας ότι “κάποιοι επεδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ” αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες βρίσκονται και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να απαξιώσουν τον θεσμό “με κριτήριο τις μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές τους σκοπιμότητες”.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας ικανοποίησε το ακροατήριό του ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζεται το νομοθετικό πλαίσιο για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου το οποίο “θα εφαρμοστεί πιλοτικά από 1ης Ιουλίου του 2018. Και από την 1η Ιανουαρίου σε όλα τα νησιά πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας”. Διευκρίνισε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο “δεν είναι φορολογικό υποκατάστατο” και ανακοίνωσε ότι σ’ αυτό θα ενταχθούν και τα καύσιμα, δηλαδή η βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές για την στάση της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι τον αφορούν οι μάχες για την οικονομία, την ανεργία και την ανάπτυξη και “όχι η μάχη της επικοινωνίας”. Κι αυτό για να καταγγείλει εμμέσως πλην σαφώς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συσπειρώνει κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα, εκδοτικά συγκροτήματα και εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, όμως “όση παραγωγή μαύρης προπαγάνδας και ψευδών ειδήσεων και να καταφέρει η πραγματικότητα δεν αλλάζει”.

Ακολούθως αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνησή του “για να δώσει στην χώρα αυτό που τής αξίζει” ανέφερε ότι σύμμαχο σ’ αυτές δεν θέλησε ποτέ να έχει ολιγάρχες, ανθρώπους της νύχτας ή των σαλονιών, διαπλεκόμενους εκδότες ή κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που νομίζουν ότι τούς χρωστάει η χώρα.

Γι’ αυτό και στην συνέχεια επανέλαβε ότι η χώρα οδηγείται έξω από το μνημονιακό καθεστώς επιτροπείας, ότι η κυβέρνησή του διαπραγματεύεται την ρύθμιση του χρέους και ότι συγκροτείται ένα αποτελεσματικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης σε διαρκή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες. Ταυτόχρονα, όπως είπε η κυβέρνησή του θωρακίζει την ελληνική πολιτεία απέναντι στην διαφθορά και στήνει τα πόδια του στο κοινωνικό κράτος.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ότι “και λάθη έχουν γίνει και ελλείψεις υπάρχουν” ωστόσο η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει ως βασικό πρόβλημα την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί την δολοφονική , επιθετική συμπεριφορά κατά των προσφύγων όπως όταν ελάχιστοι καθοδηγούμενοι από σκοτεινούς ακροδεξιούς κύκλους εκτός νησιού επιχείρησαν να σπιλώσουν την ιστορία του ίδιου του νησιού και να αμαυρώσουν την σημαία της πατρίδας μας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι “τώρα δεν είναι ώρα εφησυχασμού” και τόνισε ότι “φθάνει πια που η χώρα κυβερνιόταν οκτώ χρόνια από τεχνοκράτες και από το εξωτερικό”.

ΝΔ:

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου στο ευρωκοινοβούλιο έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης του καθεστώτος Μαδούρο το οποίο απαγόρευσε τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στις εκλογές που προκήρυξε.
Ή μάλλον, σχεδόν το σύνολο των ευρωβουλευτών: στους ελάχιστους που δεν καταδίκασαν τον δικτάτορα Μαδούρο ήταν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού και η απροσχημάτιστη εγκαθίδρυση δικτατορίας από το καθεστώς Μαδούρο ουδόλως φαίνεται να ανησυχούν την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Η μόνη εξήγηση που υπάρχει για την απαράδεκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στις επαφές που είχε στη Βενεζουέλα ο κ. Παππάς προφανώς πείσθηκε για τις… δημοκρατικές αρετές του δικτάτορα».

ΝΔ: Θλιβερός ο κ. Τσίπρας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός που:

  • Άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες.
  • Έγινε έρμαιο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και σήμερα δεν τον αφήνουν να επισπεύσει την διαδικασία ασύλου και την ταχεία επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών
  • Δεν αξιοποίησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα από την Ε.Ε. και ουδείς ξέρει που κατέληξαν.
  • Αύξησε τον Φ.Π.Α. στα νησιά, ενώ τον παρέλαβε μειωμένο.
  • Αποκαλεί ακροδεξιούς τους πολίτες των νησιών που διαμαρτύρονται για τις επιλογές του.

Είχε σήμερα το θράσος να μην ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά του και να εφευρίσκει παντού άλλοθι και εχθρούς. Μία λέξη του ταιριάζει. Θλιβερός».

Κούφια λόγια, καταλογίζει στον πρωθυπουργό το ΚΚΕ

“Εν μέσω γενικευμένης λαϊκής κατακραυγής, αλλά κι έντονης αστυνομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε με κούφια λόγια συμπάθειας, κάλπικες υποσχέσεις και τη γνωστή καπηλεία του στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει ο λαός των νησιών, ιδιαίτερα των ακριτικών, όπως η Λέσβος” αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λέσβο.

“Προσπάθησε να συγκαλύψει τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά, ως αποτέλεσμα των πολέμων, που μετέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη θεωρεί δεδομένη.

Προσπάθησε, μέσω υποσχέσεων για επενδύσεις κι αναπτυξιακά προγράμματα, να κρύψει την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, με νέα μέτρα, όπως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Προσπάθησε, τέλος, να κρύψει τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μέρος των οποίων αποτελεί η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας” προσθέτει το σχόλιο του κόμματος.

“Ο λαός της Λέσβου και των άλλων νησιών του Β. Αιγαίου, χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη, τόσο στα ψέματα της κυβέρνησης, όσο και στα διάφορα φασιστικά μορφώματα που παίζουν το ίδιο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και της συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων, στοχοποιώντας ανθρώπους απελπισμένους και ξεριζωμένους. Να δώσει απάντηση στο θράσος του να επικαλείται το ΕΑΜ, ο πρωθυπουργός που κουβάλησε το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Να δυναμώσει τον αγώνα του για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής” καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα