Τσίπρας: “Μην διανοηθεί η κυβέρνηση την μη καταβολή του δώρου Πάσχα”

Τσίπρας: “Μην διανοηθεί η κυβέρνηση την μη καταβολή του δώρου Πάσχα”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων για το ζήτημα του κορονοϊού, τόνισε πως το κράτος οφείλει να διασφαλίσει τι δώρο Πάσχα για όλους τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε την Πέμπτη (19/3) τηλεδιασκέψεις με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, με τη συμμετοχή και των τομεαρχών Οικονομίας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά και Έφης Αχτσιόγλου.

Κατά τις τηλεδιάσκεψεις συζήτησαν αναλυτικά τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις του κορονοϊού εκτός από τη δημόσια υγεία και σε όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας.

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις βαθιές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Παράλληλα εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα οποία πρέπει να αποσαφηνιστούν και να διευρυνθούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας.

 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί την μη καταβολή του δώρου Πάσχα, όπως άφησε να εννοηθεί το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Το Κράτος, δεδομένης της κατάστασης, οφείλει να διασφαλίσει την καταβολή του δώρου κανονικά στο σύνολο των εργαζομένων.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι είναι κρίσιμο να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε πάγωμα οφειλών συνεπών δανειοληπτών τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα, αλλά και να παραταθεί κατά τουλάχιστον δύο μήνες η προθεσμία εξόφλησης των επιταγών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα