Τσίπρας: Μήνυμα στήριξης στο ΚΕΘΕΑ από την Πάτρα

Τσίπρας: Μήνυμα στήριξης στο ΚΕΘΕΑ από την Πάτρα
Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΚΕΘΕΑ Πάτρας. Eurokinissi

Το ΚΕΘΕΑ ενοχλεί κάποιους που θέλουν να ελέγξουν τα πάντα, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε το Κέντρο ζωντανό κύτταρο.

“Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο και χωρίς καμία ιδιοτέλεια αυτή την προσπάθεια που κάνετε να ακουστεί η φωνή σας και να διεκδικήσετε το αυτονόητο, δηλαδή αυτή η κοινότητα που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ελληνική κοινωνία να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και αυτοδιοικούμενη”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας κατα την επίσκεψή του στο παραρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκε από την «πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ χωρίς συζήτηση και χωρίς αιτιολόγηση αυτής της απόφασης», σημειώνοντας ότι «η δική μας η αίσθηση είναι ότι αυτό γίνεται, διότι το ΚΕΘΕΑ ενοχλεί και αυτό γιατί είναι ένα πολύ ζωντανό κύτταρο μέσα στην ελληνική κοινωνία και ενοχλεί κάποιους που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα».

«Θεωρώ ότι είναι μία άγαρμπη και άστοχη ενέργεια από την πλευρά του αρμόδιου υπουργού και της κυβέρνησης και έχω την αίσθηση ότι αυτή η κίνηση έχει να κάνει και με το γεγονός ότι είχατε εκλογικές διαδικασίες – έχετε αρχαιρεσίες κάθε δύο χρόνια – και για να προλάβουν αυτές τις διαδικασίες και τις αρχαιρεσίες προέβησαν σε αυτή την, επαναλαμβάνω, και άστοχη αλλά και άγαρμπη κίνηση” τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κοινωνικό το θέμα του ΚΕΘΕΑ και τόνισε «ότι οφείλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να δείξουν αντανακλαστικά και ευαισθησία, αλλιώς μια κοινότητα με πολύ σημαντική προσφορά κινδυνεύει να βρεθεί, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μία ένταση αναίτια, η οποία θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο έργο της».

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «παράδοξο από μία κυβέρνηση που ομνύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και θέλει να ιδιωτικοποιήσει σημαντικούς οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος, στο θέμα αυτό να παρουσιάζει την ακριβώς αντίθετη αντίληψη, δηλαδή να θέλει κρατικοποιήσει μία δομή που η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν έχει κέρδος, γιατί είναι προσφορά».

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «όταν έχουμε ένα ζωντανό κύτταρο μέσα στην κοινωνία που αναπνέει, κανείς δεν μπορεί να του κόψει το οξυγόνο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα