Τσίπρας: “Να ζητήσει συγνώμη ο Κ. Μητσοτάκης για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ”

Τσίπρας: “Να ζητήσει συγνώμη ο Κ. Μητσοτάκης για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ”
Eurokinissi

Νέες κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσίευση της μελέτης του καθηγητή Λύτρα για τη θνησιμότητα από τον κορονοϊό και τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη δημοσίευση της μελέτης του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θ. Λύτρα για τη θνησιμότητα από τον κορονοϊό και τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

«”Πεταμένα λεφτά οι ΜΕΘ” έλεγαν και “φέρτε μου μια έρευνα που να δείχνει ότι εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν” προκαλούσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Τώρα που οι μελέτες αποδεικνύουν ότι εκτός ΜΕΘ δε σώθηκε σχεδόν κανείς, θα ζητήσει έστω μια συγνώμη; Όχι από εμάς αλλά από τους χιλιάδες που χάθηκαν άδικα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o Αλέξης Τσίπρας. 

Tα νέα δυσμενή στοιχεία που προκύπτουν από το δεύτερο μέρος της μελέτης του καθηγητή Λύτρα (η οποία έρχεται ως συνέχεια της περσινής μελέτης που είχε εκπονήσει μαζί με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα) έχουν προκαλέσει την οργή σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Η προηγούμενη μελέτη είχε υποβαθμιστεί από την κυβέρνηση, ενώ το καινούργιο σκέλος, φέρνει στη δημοσιότητα αποκαρδιωτικά στοιχεία. Στη μελέτη αναλύονται συνολικά τα στοιχεία από 14.011 διασωληνωμένους ασθενείς με covid, από τους οποίους οι 10.466 (ποσοστό 74,7%) απεβίωσαν, με τη θνησιμότητα να είναι αυξημένη κατά 21% σε σχέση με την περίοδο της πρώτης μελέτης (από την αρχή της πανδημίας έως τον Μάιο του 2021).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα