Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έναντι της διαχείρισης της κρίσης εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ειδική αναφορά στην επίσκεψή του στην Ικαρία.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

“Η ανακοίνωση ενός lockdown μέσα στο lockdown είναι η επισφράγιση της αποτυχίας της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του δεύτερου πανδημικού κύματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις υποστήριξε: “Για πρώτη φορά άκουσα τον υπουργό Yγείας να λέει ότι θα εισηγηθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι πάμε σε ένα lockdown μέσα στο lockdown. Είμαστε από τον Νοέμβριο σε lockdown και φαίνεται ότι αυτές οι συνθήκες δεν φέρνουν αποτέλεσμα…Αν λοιπόν σήμερα με κυβερνητική απόφαση επιβληθεί νέο lockdown μέσα στο lockdown επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε βλέποντας και κάνοντας και τώρα πηγαίνει κάνοντας και βλέποντας. Παίρνει απόφαση για πιο σκληρά μέτρα και μετά βλέπουμε”.

Ακολούθως είπε ότι αν και σε όλο τον δυτικό κόσμο βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν διακρίνεται από την επιτυχία της, στην χώρα μας “η κατάσταση έχει οδηγήσει σε μία υπερβολική κούραση την κοινωνία και τα μεγέθη που αφορούν την πανδημία είναι ανησυχητικά… Η ελληνική κυβέρνηση από το δεύτερο πανδημικό κύμα και μετά δεν έχει πάρει θετικό βαθμό, δεν έχει κάνει ότι ήταν δυνατό για να έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος”.

βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου

Σε ερώτηση για το τι διαφορετικό θα έκανε ο ίδιος απάντησε: “Το κρίσιμο δεν είναι τι διαφορετικό θα κάνεις όταν τα πράγματα φθάσουν στο μη περαιτέρω, αλλά εάν έκανες ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να μη φθάσει μέχρι εκεί η κατάσταση, ή για να ελαχιστοποιήσεις τις συνέπειες. Εμείς ασκούμε συγκεκριμένη κριτική: τι έκανε η κυβέρνηση για τη διασπορά στις εστίες μετάδοσης, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τα σχολεία για τους εργασιακούς χώρους; Όχι μόνο δεν έκανε κάτι αλλά μας καθησύχαζε λέγοντας ότι δεν κολλάει στο μετρό, δεν κολλάει στα σχολεία”.

Συνεχίζοντας είπε ότι “βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου καθώς οι επιστήμονες καλούνται να αποφασίσουν με βάση μία εικόνα που δεν είναι πραγματική καθώς ο αριθμός των τεστ υπολείπεται αυτών που απαιτούνται…”.

Σχολιάζοντας το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία, ο κ. Τσίπρας τόνισε:

“Ένα μεγάλο θέμα είναι το θέμα της Ικαρίας. Είναι δεύτερη φορά που ένας πρωθυπουργός υποπίπτει σε ατόπημα. Δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ο λαός σε έναν πρωθυπουργό που δεν μπορεί να τηρήσει τα μέτρα που ο ίδιος ανακοινώνει. Η ΝΔ προσπάθησε να πάει το θέμα στα χαμηλά στα ΜΜΕ, με δηλώσεις στελεχών ότι ο πρωθυπουργός είναι δημοφιλής και τον αγαπάν οι πολίτες. Θα περίμενε κανείς ειλικρίνεια. Η εκδήλωση που αναφέρεται η ΝΔ είναι με φορείς, με παρουσία καμερών. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από την ασθένεια της αλαζονείας της εξουσίας. Δίνει την εικόνα πως δεν συναισθάνεται το τί περνάνε οι πολίτες”.

“Το πιο σημαντικό που χρεώνω στον κ. Μητσοτάκη ότι δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε άλλο τόπο και χρόνο. Όταν έρχεται στη Βουλή και λέει ότι θα αυξήσει το πρόστιμο στα 500 ευρώ για να αναθερμανθεί η οικονομία, τότε δίνει την εικόνα πως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου”, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί με αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στα πυρά της ΝΔ για το ότι το κόμμα συμμετέχει σε διαδηλώσεις, επεσήμανε: “Αντί να βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι ήταν ατόπημα αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης, μας είπε ότι κάνουμε τα ίδια και εμείς. Οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες είναι συστατικό της Δημοκρατίας. Αν δεν το θέλουμε αυτό ας αποφασίσουμε να κλείσουμε τη Βουλή και να νομοθετεί μόνο για θέματα για την πανδημία”. “Η κ. Κεραμέως αποφασίζει να μπουν 25.000 λιγότεροι εισακτέοι στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση να μη φέρει νομοσχέδια που εγείρουν κοινωνικές αντιδράσεις μέσα στην πανδημία” πρόσθεσε άλλωστε.

Ως προς τα θέματα της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ιδιωτικό χρέος που συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας σημειώνοντας πως θα πρέπει να διαγραφεί το 60% των χρεών και θα πρέπει να δημιουργηθεί νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως “το 2008 όταν πρωτοβγήκα πρόεδρος του Συνασπισμού, οι δημοσκοπήσεις μας έδιναν 18%. Σε έξι μήνες έγιναν εκλογές και πέσαμε στο 4%. Τις δημοσκοπήσεις τις παρακολουθούμε, αλλά δεν θα μας καθορίζουν οι δημοσκοπήσεις το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κατά μέσο όρο στη χώρα μας δημοσιεύεται μια δημοσκόπηση ανά έξι ημέρες. Σε καμία χώρα δεν συμβαίνει αυτό. Δεν μπορεί κανείς να ισχυρίζεται πως τα ευρήματα της πρόθεσης ψήφου αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα γιατί ο μέσος Έλληνας κοιτάει να δει πως θα αποφύγει την εντατική, όχι πως θα ψηφίσει”.

“Πρόκειται για μια φωτογραφία της στιγμής. Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία των πολιτών αισθάνονται μια δυσφορία. Αν ήμουν στη θέση του πρωθυπουργού δεν θα επαναπαυόμουν με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων”.

“Πιστεύω ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Μητσοτάκη. Έχει αρχίσει η φθορά. Και τώρα θα πρέπει να στηριχθεί στην ουσία και όχι την επικοινωνία”, είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών. “Πιστεύω ότι ο πολιτικός χρόνος θα είναι πολύ συμπυκνωμένος στο επόμενο διάστημα. Εάν ο κ. Μητσοτάκης υιοθετήσει τις εισηγήσεις για εκλογές, πιστεύω ότι το βράδυ των εκλογών θα υποστεί τεράστιο εκλογικό σοκ”, σημείωσε.

“Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω καμιά ανάγκη να αποδείξω κάτι. Έχω πια την εμπειρία και ξέρω ότι την επόμενη που θα εκλεγώ θα διαχειριστώ αυτά που θα μου αφήσουν οι προηγούμενοι. Δεν θα ζητήσω εκλογές την ώρα που ο Έλληνας αγωνιά για το αύριο. Δεν υιοθετώ τη λογική του ώριμου φρούτου. Δεν πέφτουν τα ώριμα φρούτα, πέφτουν τα σάπια φρούτα”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, είπε πως υπάρχει πρόβλημα, αλλά χρειάζονται “σώματα φύλαξης” σε συνεργασία με τις πρυτανικές Αρχές και όχι με τον τρόπο που κινείται η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα