Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν τολμά να αποπέμψει τους ακροδεξιούς της ΝΔ

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν τολμά να αποπέμψει τους ακροδεξιούς της ΝΔ
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός καταδίκασε απερίφραστα τις απειλές του Ρουβίκωνα στον κ. Μητσοτάκη. Επανέλαβε ότι έχει απορριφθεί το "Μακεδονία του Ίλιντεν". Κάλεσε στον κ. Μητσοτάκη να μη μιλά για το βίλα των Podemos, θυμίζοντας το σπίτι του Βολταίρου.

Σκληρή κριτική στην στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δεν έχει αποπέμψει ακόμη τον γαλάζιο δήμαρχο  Άργους Δημήτρη Καμπόσο που χειροκρότησε τη βάρβαρη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν τολμάτε ούτε να αποπέμψετε τον δήμαρχο που είπε «καλά του έκαναν του προδότη» ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός και του καταλόγισε ότι ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο ίδιος καταδίκασε την «ακροδεξιά βία» κατά του Γιάννη Μπουτάρη. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη ότι «έκανε ότι δεν κατάλαβε» από ποιόν χώρο προήλθε η επίθεση στον κ. Μπουτάρη θέλοντας να στηρίξει το αφήγημα του ότι η βία στην Ελλάδα «προέρχεται μόνο από την Αριστερά» όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν στο περιοδικό Politico. Κατήγγειλε δε ότι ο κορμός της ακροδεξιάς αποτελεί σήμερα «ηγετική πτέρυγα» στη ΝΔ.

Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας καταδίκασε απερίφραστα τις απειλές του Ρουβίκωνα κατά του κ. Μητσοτάκη. «Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες απειλές που δεχτήκατε στο διαδίκτυο και τα υπονοούμενα από κάποιον που αυτοαποκαλείται αναρχικός και μέλος του Ρουβίκωνα» ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι ο ίδιος εκπροσωπεί μια παράταξη, την Αριστερά, η οποία σε αυτό τον τόπο «ήταν πάντα στη θέση του διωκόμενου, όχι του διώκτη» και «έχει υποστεί για χρόνια τη βία του κράτους και του παρακράτους». «Αυτά που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη θυμίζουν εποχές Γκοτζαμάνηδων που η Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουν ποτέ» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Ο Ιγκλέσιας των Podemos δεν αγόρασε με offshore το σπίτι του Βολταίρου

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τις δηκτικές αναφορές του στη βίλα που αγόρασε στη Μαδρίτη ο ηγέτης των Podemos Π. Ιγκλέσιας τονίζοντας ότι θα περίμενε χαμηλότερους τόνους από τον κ. Μητσοτάκη λόγω των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία της η σύζυγός του μέσω offshore. «O Iγκλέσιας δεν αγόρασε σπίτι με offshore, ούτε το σπίτι του Βολταίρου, ούτε σπίτι δίπλα στον Χριστοφοράκο. Με τις υγείες σας !» είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Μητσοτάκη.

Απάντησε, όμως, και στις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές καλώντας τον να αποκαλύψει “πόσα σχολεία και πόσα νοσοκομεία” σκοπεύει να κλείσει για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους.

Η Φώφη Γεννηματά κάνει κριτική εκ δεξιών στον Μητσοτάκη για τις εκλογές

Ο κ. Τσίπρας απάντησε στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για άμεση προσφυγή στις κάλπες πριν την έξοδο από το μνημόνιο καταλογίζοντάς της ότι κάνει κριτική «από τα δεξιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη» . «Εκλογές τώρα σημαίνει να μη βγούμε από το Μνημόνιο. Ούτε ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διατυπώσει αυτή την ακραία θέση ανέφερε ο κ. Τσίπρας και υπενθύμισε στην Φώφη Γεννηματά ότι το κόμμα της δεν έκανε εκλογές ούτε όταν έφερε το ΔΝΤ, ούτε όταν ψήφισε το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ούτε όταν ψήφισε το «καταστροφικό για τα ασφαλιστικά ταμεία» PSI. Σημείωσε δε ότι την θέση της ΔΗ.ΣΥ για πρόωρες εκλογές δεν συμμερίζονται ούτε οι σύμμαχοί της αλλά ούτε και οι Σοσιαλδημοκράτες στην ΕΕ που ζητούν συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων στην Ελλάδα. 

Διαπραγματευόμαστε τα τέσσερα ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν συζητά το όνομα Μακεδονία του Ίλιντεν που έπεσε στο τραπέζι από την πλευρά των Σκοπίων. Αντίθετα σημείωσε ότι διαπραγματεύται στη βάση των τεσσάρων από τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο Μάθιου Νίμιτς (Άνω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία, Νέα Μακεδονία και Μακεδονία του Βαρδάρη). Εξέφρασε, μάλιστα, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι Ζόραν Ζάεφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ που αποδέχθηκε δημόσια μια σύνθετη ονομασία με χρήση έναντι όλων (erga omnes) και συνταγματική αναθεώρηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα