Τσίπρας προς Μητσοτάκη: “Δεν σας αντέχει άλλο η κοινωνία, δώστε δημοκρατική διέξοδο”

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: “Δεν σας αντέχει άλλο η κοινωνία, δώστε δημοκρατική διέξοδο”
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να μαδάει τη μαργαρίτα στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών.

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εκλογών κάλεσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “κ. Μητσοτάκη, είναι καιρός να σταματήσετε να μαδάτε τη μαργαρίτα και να μιλήσετε τη γλώσσα της αλήθειας”.

Είστε πολλαπλασιαστής της κρίσης και βρίσκεστε σε βαθύ αδιέξοδο. Οι υπουργοί σας έχουν κατεβάσει τα μολύβια και οι βουλευτές σας ξέρουν ότι ένας στους δύο δεν πρόκειται να εκλεγεί ξανά” κατέληξε.

Μίλησε και το ζήτημα της Novartis και τις νέες εξελίξεις μετά το σχετικο βούλευμα και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη: “Πρέπει να ζητήσετε μία συγγνώμη από όσους συκοφαντήσατε, από όσους χαρακτηρίζατε ως συμμορία. Ο υπουργός σας, ο κ. Γεωργιάδης, το έκανε, πρέπει να το κάνετε και εσείς” υπογράμμισε.

“Να μας απαντήσει” συμπλήρωσε επίσης, “ο κ’ Τσιάρας τι ξέρει για την περίφημη διαρροή που διέψευσε και η Ιωάννα Μάνδρου”.

«Μιλήσατε για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής πολιτικής, ξεχάσατε όμως να αναφέρετε πέντε λέξεις», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, και σημείωσε: «ακρίβεια, πληθωρισμός, βενζίνη, πανδημία, σκευωρία».

Χαρακτήρισε, δε, την ομιλία του πρωθυπουργού “case study” για πολιτικούς επιστήμονες για το «πώς μπορεί κανείς να κάνει το μαύρο άσπρο και πώς να πει τόσα, μα τόσα ψέματα». «Η πραγματικότητα είναι που σας διαψεύδει όχι εμείς», συνέχισε, ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι για να μιλήσει για κοινωνική πολιτική, «ντύθηκε όχι σοσιαλδημοκράτης, αλλά ΚΚΕ».

«Μας είπατε εσείς ότι “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”, εσείς που φέρατε νομοσχέδιο με το καλημέρα για να καταργήσετε όλο το πλαίσιο το νομοθετικό που διέπει τις εργασιακές σχέσεις, που καταργήσατε στην ουσία το οκτάωρο, που έχετε δημιουργήσει μια κατάσταση ζούγκλας για τους εργαζόμενους, που 35% των εργαζόμενων σήμερα είναι με μερική ή επισφαλή απασχόληση», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ στηλίτευσε ότι παρουσιάστηκε «φιλεργατικός» και με «κοινωνικό πρόσωπο».

“Το δίλημμα για την επόμενη μέρα στον τόπο είναι το πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος. Βάλτε τέλος και ξεκαθαρίστε αν θα κάνετε εκλογές τον Σεπτέμβριο, πάρτε θέση καθαρά έντιμα και δώστε δημοκρατική διέξοδο” κατέληξε στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Μαδρίτη βγάζατε φωτογραφίες με τους πίνακες κ. Μητσοτάκη

Ο κ. Τσίπρας μίλησε εκτενώς για τα εθνικά θέματα αναφέροντας, μεταξύ άλλων: “Υιοθετείτε ένα δόγμα πιστού και δεδομένου συμμάχου που δεν διεκδικεί εγγυήσεις και στήριξη, αλλά παραχωρεί δικαιώματα ελπίζοντας πως η υπακοή του θα εκτιμηθεί.

Δίνετε χωρίς αντάλλαγμα στις ΗΠΑ έξι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επ’ αόριστον. Εμπλέκετε την Ελλάδα άμεσα στον πόλεμο. Δίνετε 15 δισ. σε εξοπλιστικά σε τρια χρόνια στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, χωρίς να παράγεται ούτε βίδα από την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Και την ίδια ώρα βλέπετε την Τουρκία να αναβαθμίζει ραγδαία το ρόλο της, τις ΗΠΑ να ακυρώνουν τον EastMed. Και ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος που Σουηδία και Φινλανδία άρουν περιορισμούς από την πώληση όπλων στην Τουρκία.

Όλα αυτά έγιναν στη Μαδρίτη και εσείς βγάζατε φωτογραφίες τους πίνακες κ. Μητσοτάκη. Αναρωτιέμαι γιατί φύγατε πανευτυχής από τη Σύνοδο και με δηλώσεις θριάμβου. Πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο σας ακούσαμε ότι θα υπάρξει πώληση και εκσυγχρονισμός των F16 της Τουρκίας.

Εμείς στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία κατόπιν απαίτησης των ΗΠΑ και αυτοί δίνουν αεροπλάνα στην Τουρκία για να κάνει υπερπτήσεις και μας λένε «να τα βρούμε».

Πώς το καταφέρατε αυτό με το TurkAegean; Με τόσα άριστα στελέχη, το αίτημα είχε κατατεθεί από τον Ιούλιο του 21, έξι μήνες στο συρτάρι και δεν βρέθηκε ένας υφυπουργός να το σταματήσει;”

Υπάρχει σκάνδαλο Novartis και ζητά απαντήσεις

Αναλυτικά αναφορά έκανε και στις εξελίξεις της υπόθεσης Novartis λέγοντας ότι “ηγηθήκατε μίας απίστευτης για δημοκρατική χώρα προσπάθειας όχι μόνο να συγκαλύψετε το σκάνδαλο, αλλά και να καταδιώξετε όσους τόλμησαν να συμβάλλουν στην αποκάλυψή του. Να εξοντώσετε πολιτικά και ηθικά εισαγγελείς, μάρτυρες, δημοσιογράφους ως συμμορίτες και σκευωρούς.

Τώρα που αμετάκλητα με το βούλευμα αποκαλύπτεται πως δεν υπήρξε καμία σκεωρία, οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν αξιόπιστοι, οι εισαγγελείς αδέκαστοι και οι δημοσιογράφοι αθώοι, έχετε κάτι να πείτε; Η θα συνεχίζετε να κρύβεστε πίσω από το ψέμα;

Εγώ ένα έχω να δηλώσω: Σκευωρία δεν υπάρχει και με τη βούλα της Δικαιοσύνης. Τι υπάρχει; Η αποτυχημένη απόπειρα να κουκουλώσετε το σκάνδαλο μιλώντας για σκευωρία, να στήσετε ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Υπάρχει το σκάνδαλο που ζητά απαντήσεις. Ποιοι δωροδοθήκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια; Από πού αποκτήθηκαν τα τεράστια αδιευκρίνιστα ποσά;

Λέτε ψέμματα στους συνταξιούχους

Τέλος για την κοινωνική πολιτική ο κ. Τσίπρας ήταν επίσης επικριτικός: “Η Eurostat κατέγραψε χθες νέο άλμα πληθωρισμού στο 12%, 3,4% πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Το κύμα ακρίβειας, που ξεχάσατε να αναφέρετε, σαρώνει τα πάντα. Η ενεργειακή φτώχεια μαστίζει ξανά την χώρα, όπως και στην προηγούμενη θητεία της ΝΔ.

Ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι στο 61% ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ στο 39%. Αυτό το 22% έχει τη σφραγίδα σας κ. Μητσοτάκη, είναι τα υπερκέρδη των παραγωγών που αφήσατε αν δεν καθοδηγήσατε με τη ΔΕΗ.

Τα εισοδήματα δεν αρκούν για τα απαραίτητα του κόστους ζωής. Περισσότερα από 4 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν πως το μηνιαίο εισόδημα δεν επαρκεί για το μήνα αλλά μεσοσταθμικά για 19 μέρες και η κατάσταση επιδεινώνεται.

Είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση στην ΕΕ, το 40% του πληθυσμού δαπανά πάνω από το 50% του εισοδήματος για τα έξοδα στέγασης. Δεύτερη χειρότερη χώρα είναι η Βουλγαρία με ποσοστό 17,5%.

Η πανδημία είναι σε έξαρση και ο προϋπολογισμός για την υγεία μειωμένος κατά 800 εκατ. Ευρώ.Στην παιδεία ολοκληρώθηκε η μεγάλη εκκαθάριση για χάρη των κολεγίων με 25.000 μαθητές πέρυσι και άλλους τόσους φέτος να μένουν εκτός ΑΕΙ.

Είπατε ότι δώσατε αναδρομικά στους συνταξιούχους, ενώ τους εξαπατήσατε διπλά και τριπλά. Που βάζατε τον κ. Πέτσα να λέει μην κάνετε προσφυγές για τα αναδρομικά και τώρα θα τα πάρουν μόνο οι 300.000 που έκαναν προσφυγές. Δεν ντρέπεστε ενώ έχετε εξαπατήσει τους συνταξιούχους να εγκαλείτε τον ΣΥΡΙΖΑ; Και να λέτε και ψέματα, ενώ τα αναδρομικά είναι τα κλεμμένα της κυβέρνησής Σαμαρά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα