Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS 24/7: Θα ζητήσουμε να μη μειωθεί το αφορολόγητο, ο Μητσοτάκης θα φέρει το ΔΝΤ

Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS 24/7: Θα ζητήσουμε να μη μειωθεί το αφορολόγητο, ο Μητσοτάκης θα φέρει το ΔΝΤ
Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 83Η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης MotionTeam

Για την μείωση του αφορολόγητου απάντησε ο πρωθυπουργός στην ερώτηση του NEWS 24/7. Άφησε να εννοηθεί πως καθώς μεσολαβούν εκλογές εάν εκλεγεί ό ίδιος ξανά θα το διεκδικήσει και θα το πετύχει, θέτοντας το ερώτημα εάν θα έκανε το ίδιο ο πρόεδρος της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε ότι θέλει σχέδιο Πινοσέτ

“Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο” απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του NEWS 24/7 και της Βίκυς Σαμαρά σχετικά με το τι θα πράξει η κυβέρνηση με τη μείωση του αφορολόγητου.

“Μπροστά μας είναι το 2019 και τα επιχειρήματα που σας ανέπτυξα πριν για το δημοσιονομικό σκέλος αφορούν και αυτό το μέτρο. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι και το 2020 θα είμαστε πάνω από τον στόχο με ασφάλεια. Αλλά ξέρετε επειδή το 2020 θα είναι χρονιά που θα έρθει μετά το τέλος της θητείας μας, άρα θα έχουμε εκλογές πρέπει να πω με σαφήνεια ότι η μη εφαρμογή αυτού του μέτρου είναι κάτι που θα επιτευχθεί εάν συνεχιστεί η σοβαρή σταθερή πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας με σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης. Δεν είμαι βέβαιος” συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός “ότι η ΝΔ σχεδιάζει τη μη εφαρμογή αυτού το μέτρου διότι στον πυρήνα του σχεδίου Μητσοτάκη είναι οι απόψεις του ΔΝΤ και το σχέδιο Πινοσέτ”.

“Οι μειώσεις στη φορολογία επιχειρήσεων απαιτούν και άλλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες σε μικρούς και μεσαίους, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε: “Φοβάμαι ότι το σχέδιο Μητσοτάκη δε μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς παρουσία ΔΝΤ στη χώρα και να θυμίσω τι γίνεται στην Αργεντινή όπου ο ακραία φιλελεύθερος πρόεδρος, όπως ο Μητσοτάκης, επανέφερε το ΔΝΤ.  Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στα μνημόνια και το ΔΝΤ. Η  Ελλάδα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής”.

Αναλυτικά η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση του NEWS 24/7 και της Βίκυς Σαμαρά κατά την συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα