Τσίπρας στο 3ο Συνέδριο: Να δώσουμε μήνυμα ότι τελειώνει ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τσίπρας στο 3ο Συνέδριο: Να δώσουμε μήνυμα ότι τελειώνει ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του Eurokinissi

Οι προοδευτικές δυνάμεις να δεσμευθούν πως δεν θα γίνουν δεκανίκι της Ν.Δ ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Νικητές στο συνέδριο – δήλωσε- οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, η νέα γενιά.

Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει εφαλτήριο για να τελειώσει ο «εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Το μήνυμα αυτό έδωσε στην ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδριακή συζήτηση ο Αλέξης Τσίπρας. Αναφέρθηκε στη προοπτική της πολιτικής αλλαγής στον τόπο που μπορεί να γίνει πράξη στις επόμενες εκλογές ενώ σημείωσε ότι στο συνέδριο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις συνεδριακές διαδικασίες και την ανταλλαγή απόψεων που υπήρξε λέγοντας πως «σήμερα σε αυτό εδώ το γήπεδο δεν υπάρχουν ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο νικητές». Σημείωσε πως «νικητές είμαστε όλες και όλοι οι σύνεδροι που εκπροσωπήσαμε τα χιλιάδες μέλη του κόμματος με αίσθημα ευθύνης όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την πατρίδα. Όλοι οι ομιλητές που χωρίς φόβο, συχνά με πάθος, κατέθεσαν τις προτάσεις και τον προβληματισμό τους».

Παράλληλα όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε τις διαδικασίες του συνεδρίου με την κοινωνία. Όπως είπε «νικητές είναι οι χιλιάδες άνδρες και γυναίκες σε όλη τη χώρα που επιθυμούμε τα συμφέροντα και τις αγωνίες τους να εκπροσωπούμε.Οι εργαζόμενοι της χώρας, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι νέες και οι νέοι, που μπορούν να βλέπουν σε αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα κινημάτων, αγώνα, αλλά και ένα κόμμα έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου. Έτοιμο να αναλάβει να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές που αφορούν τη ζωή τους και τον τόπο τους”.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση με αιχμή το θέμα της ακρίβειας. Τόνισε ότι «αυτοί μιλάνε για κέρδη, εμείς για ανθρώπινες ζωές». Μάλιστα αναφέρθηκε στην κριτική που ασκείται στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες χαρακτηρίζονται «παροχολογία».

Ρώτησε ρητορικά: «Είναι παροχολογία να δεσμεύεσαι ότι θα υλοποιήσεις όλα τα εργαλεία που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εργαλειοθήκη της προτείνει, αλλά και πρακτικές που άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη εφαρμόζουν για να μειώσεις τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα ;Αυτό είναι παροχολογία ;Αλλά τα ουρανοκατέβατα κέρδη των 1,5 δις μέσα σε 8 μήνες που δε φορολογούνται, οι παροχές στους παραγωγούς ενέργειας με πρώτη την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, δεν είναι παροχολογία. Αυτά δεν είναι λεφτόδεντρα, αυτά είναι κλεφτόδεντρα.Ε λοιπόν σας το λέμε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας.Θα τα κλαδέψουμε τα κλεφτόδεντρά σας, για να δώσουμε ανάσα και στήριγμα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην φράση «σοσιαλισμός η βαρβαρότητα» που χρησιμοποίησε στην εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο. Μίλησε για «πρόθυμα μιντιακά παπαγαλάκια, που έπαθαν ταραχή» με την συγκεκριμένη φράση.

«Μη ταράζεστε» ανέφερε «αυτά που δεσμευτήκαμε δεν είναι ο σοσιαλισμός. Είναι απλά ο δρόμος για να αποφύγουμε τη βαρβαρότητα που γεννά η κυβέρνηση του εκλεχτού σας. Ο σοσιαλισμός είναι το όραμά μας. Είναι η δίκαιη κοινωνία που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμεΕίναι η έγνοια μας για τον άνθρωπο. Είναι η δικαιοσύνη που πηγάζει από τις ιδέες και τους αγώνες μας.Σας τρομάζει, αλλά τι να κάνουμε. Εμείς θα αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι οι άνθρωποι ψωμί, φωνή και δικαιώματα. Εσείς θα θεωρείτε τις ανισότητες φυσικό φαινόμενο. Και θα παλεύετε για να διατηρήσετε τα προνόμιά σας. Δεν είμαστε ίδιοι».

Επισήμανε επίσης πως «τίποτα από όσα δεσμευτήκαμε δεν είναι παροχολογία. Τίποτα από όσα δεσμευτήκαμε δεν είναι έξω από τη πολιτική και τη στρατηγική μας.Τ ίποτα δεν είναι αδύνατο, μη ρεαλιστικό, ακατόρθωτο. Απλά είναι έξω από τη λογική, τη πολιτική, την την ακραία νεοφιλελευθερη αντίληψη του κου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την παρέμβαση του επαναφέροντας το αίτημα για πρόωρες εκλογές. Σημειώνοντας πως «θέλουμε αυτές οι εκλογές να λάβουν χώρα, όχι μόνο για να βάλουμε ένα φρένο στη κοινωνική λεηλασία το συντομότερο. Αλλά και γιατί γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα που περνά θα συσωρεύονται βάρη που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη προσπάθειά μας την επόμενη μέρα».

Επίσης αναφέρθηκε στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου σημειώνοντας πως «αν για λόγους τακτικής αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους» τουλάχιστον «να είναι καθαροί σε ένα πράγμα. Ότι δεν θα επιδιώξουν να γίνουν δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαίου για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο. Την συνέδεσε άρρηκτα με την ανάγκη να δοθεί ένα σαφές μήνυμα για το τέλος της κυβέρνησης της Ν.Δ. Όπως είπε «η εκλογή Προέδρου και κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματός μας, στις 15 του Μάη, να γίνει μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας αλλά και η αρχή της αντίστροφής μέτρησης για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη.Γιατί η επιτυχία και μαζική συμμετοχή στη διαδικασία, δε θα είναι μόνο στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι και μήνυμα στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.Θα είναι μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και τελειώνει ο εφιάλτης. Θα είναι το μήνυμα ότι τελειώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα