Τσίπρας: Συνάντηση με δημοσιογραφικές ενώσεις για τους εργαζόμενους στα κανάλια - "Άλλο ένα δώρο του Μητσοτάκη"

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας ΙΝΤΙΜΕ

Τη συμπαράστασή του στις δημοσιογραφικές ενώσεις για διατήρηση του αριθμού των άμεσα εργαζομένων στα κανάλια εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συνάντηση με με δημοσιογραφικές ενώσεις με θέμα τις κινητοποιήσεις ενάντια στην μείωση των απαιτούμενων θέσεων εργαζομένων στα κανάλια από 400 σε 240 είχε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει και η ΠΟΕΣΥ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή του στις δημοσιογραφικές ενώσεις για διατήρηση του αριθμού των άμεσα εργαζομένων στα κανάλι.

Παράλληλα, έγινε εκτενής συζήτηση για το πλήγμα που θα επιφέρει το επίμαχο άρθρο του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για τον Τύπο, στις εργασιακές σχέσεις και κατά συνέπεια στην ποιότητα της ενημέρωσης και την ελευθεροτυπία.

"Είναι δίκαιος ο αγώνας σας και στον στηρίζουμε. Ο στόχος της πλουραλιστικής ενημέρωσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη διασφάλιση των εργαζομένων της ενημέρωσης", επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο κατακερματισμός των δημοσιογράφων και των λοιπών εργαζομένων σε διαφορετικές εταιρείες υπονομεύει την προσπάθεια για την υπογραφή ΣΣΕ στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Επεσήμαναν ότι στο σημερινό δυστοπικό οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον η ενίσχυση της εργασιακής ανασφάλειας, που θα επιφέρει η μείωση των άμεσα εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, θέτουν τους δημοσιογράφους και την ενημέρωση σε ομηρία.

Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε και σχετική ανάρτηση, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter: "Με τον νόμο Παππά, για τον οποίο στήνουν ειδικά δικαστήρια, εξασφαλίστηκαν 400+ εργαζόμενοι σε κάθε κανάλι. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μειώνει τις απαιτούμενες θέσεις σε 240, κάνοντας άλλο ένα δώρο σε όσους τον στηρίζουν. Ματαιοπονεί αν νομίζει ότι έτσι θα αποτρέψει την ήττα του".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΜΜΕ, Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network