Τσίπρας: “Τριτοκοσμικές εικόνες με παιδιά μέσα στο κρύο να κάνουν τηλεκπαίδευση”

Τσίπρας: “Τριτοκοσμικές εικόνες με παιδιά μέσα στο κρύο να κάνουν τηλεκπαίδευση”
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Σκληρή κριτική σχετικά με το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Έκανε λόγο για "κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως, που δυστυχώς είναι και κατάντια της χώρας".

Για κατάντια της χώρας συνολικά σε σχέση με το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μικρών μαθητών, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία μικρών παιδιών μέσα στο κρύο να προσπαθούν να παρακολουθήσουν μάθημε με δύο κινητά τηλέφωνα.

“Αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις, τους αύξησαν” αναφέρει ο Α. Τσίπρας ενώ καταφέρεται εναντίον της κ. Κεραμέως λόγω των νέων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην εφαρμογή που εξυπηρετεί τις ανάγκες των παραδόσεων μαθημάτων.

“Ωστόσο, ακόμα και αν λειτουργούσε άψογα, για χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν τα μέσα για να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεκπαίδευση των παιδιών τους και τηλεργασία, θα ήταν δώρον άδωρον”, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως για ένα μέσο νοικοκυριό είναι αδύνατο να υπάρχουν δύο και τρεις υπολογιστές.

Αναλυτικά σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

“Η εικόνα αυτή δυστυχώς δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των «αρίστων». Πέντε μικροί μαθητές μέσα στο κρύο μπροστά σε δύο κινητά να προσπαθούν μάταια να παρακολουθήσουν μάθημα.

Η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας.

Εδώ και έξι μήνες ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα.

Και αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν.

Αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις, τους αύξησαν.

Αντί να να φροντίσουν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές φορητούς υπολογιστές, τους έστειλαν παγούρια και μάσκες – τραπεζομάντηλα.

Αντί να ενισχύσουν τη δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα έκαναν ύποπτες συμβάσεις με ένα μόνο πάροχο που αποδεικνύεται ανεπαρκής.

Για ακόμη μία φορά η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση μετατρέπεται σε φιάσκο, αφήνοντας μαθητές να περιμένουν μάταια με τις ώρες μπροστά στην οθόνη και πολλούς γονείς να έχουν χάσει μαζί με μία ημέρα από τη δουλειά τους και την υπομονή τους.

Ωστόσο, ακόμα και αν λειτουργούσε άψογα, για χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν τα μέσα για να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεκπαίδευση των παιδιών τους και τηλεργασία, θα ήταν δώρον άδωρον.

Μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον δύο με τρεις υπολογιστές. Έχει σκεφθεί κανείς στην κυβέρνηση πόσα νοικοκυριά μπορούν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα;

Μάλλον όχι.

Γιατί;

Απλά γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Πάλι καλά που κάτι άρχισαν τελευταία να καταλαβαίνουν, ότι υπάρχουν πολίτες εξαρτημένοι από το μισθό τους…”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα