ΓΓ Δημόσιας Τάξης ο Κ. Τσουβάλας. Είχε αποπεμφθεί μετά το Μάτι

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Τσουβάλας
Ο νέος Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Τσουβάλας EUROKINISSI

Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης αναλαμβάνει ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο οποίος αποπέμφθηκε λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα της φονικής φωτιάς στο Μάτι, για τους χειρισμούς του στην κρίση.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ κατά την τραγωδία στο Μάτι, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσουβάλας υπήρξε αρχηγός της ΕΛΑΣ από τις 16/02/2016 έως την 05-08-2018, δηλαδή ήταν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας όταν ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 101 ανθρώπους.

ADVERTISING

Λίγες ημέρες μετά την πυρκαγιά, η διαμορφωμένη εικόνα για την διαχείρισή της ήταν πλέον αναπόφευκτο να οδηγήσει σε παραιτήσεις, παρά την αρχική προσπάθεια για μια διαφορετική επικοινωνιακή διαχείριση.

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αποχώρησε από την θέση του στις 3 Αυγούστου, δηλώνοντας: "Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνά τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών".

Δύο ημέρες αργότερα αποπέμφθηκαν από τα καθήκοντά τους ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, ενώ την επομένη υπέβαλε την παραίτησή του και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών το έτος 1980. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986.

Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988). Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999). Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση - Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 - 2005. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου.

Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/9/2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 16/02/2016 επελέγη απο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έως την 05-08-2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαυρωτάς και Κουρμούσης ανάμεσα στους 28 νέους Γραμματείς των Υπουργείων

Μαυρωτάς: Δεν είμαι μέλος της ΝΔ, εξακολουθώ να είμαι στο Ποτάμι

Το Μάτι ξεγύμνωσε την προχειρότητα

24Media Network