Τζανακόπουλος: Στόχος η συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα

Τζανακόπουλος: Στόχος η συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ Τζανακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να πάρει νέα μέτρα λιτότητας

Στόχος μας είναι η επίτευξη συμφωνίας χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών, της κυβέρνησης και του ΔΝΤ για τις δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2019 και χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη δήλωση Τόμσεν, ο οποίος είπε ότι το ΔΝΤ θα αλλάξει πρόγνωση για την Ελλάδα, αν τα στοιχεία δείξουν ότι οι ώς τώρα προβλέψεις είναι απαισιόδοξες.

Τόνισε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, στα οποία βασίζεται η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

Πρόσθεσε ότι αυτό έγινε κατανοητό και από τον επίτροπο Μοσκοβισί, ο οποίος δεν έφερε κανέναν πακέτο μέτρων μαζί του, κατά την επισκεψή του στην Αθήνα.

“Έως χθες ζητούσαν μην κλείσει η αξιολόγηση και να γίνουν εκλογές. Μας κατηγορούν ότι δήθεν καθυστερούμε. Αύριο ελπίζουν ότι θα μας κατηγορούν αφού επιτευχθεί η συμφωνία, ότι δεν διαπραγματευτήκαμε αποτελεσματικά. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Πολιτική εκ του ασφαλούς δεν επιτρέπεται να κάνει κανείς σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε επί 75 λεπτά τις θέσεις του για την ελληνική οικονομία πίσω από κλειστές πόρτες αλλά δεν βρίσκει ούτε μισό λεπτό για να την παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες”.

“Πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν οι προτάσεις του είναι ταυτόσημες με των πιο ακραίων από τους δανειστές, όταν δεν περιέχει παρά μόνο νέα μέτρα σκληρής λιτότητας σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Τον καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να πει με παρρησία τη θέση του. Θέλει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης; Συμφωνεί με τις για νέα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος; Υιοθετεί τις θέσεις της Κομισιόν ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία;”, διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version