Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

Διαβάζεται σε 2'
Βουλή
Βουλή EUROKINISSI

Με τις ψήφους της κυβέρνησης, απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία που επιτρέπει σε ιδιώτες γιατρούς να χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία

Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και συνυπέγραψε η Νέα Αριστερά για την τροπολογία που επιτρέπει σε ιδιώτες γιατρούς να χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία για χειρουργεία.

«Αυτό, που φέρνετε σήμερα, για το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε το ΕΣΥ, αποτελεί έναν ακόμα ανένδοτο αγώνα», είπε η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη. «Την ώρα που στενάζει ο κόσμος και η αγοραστική μας δύναμη είναι η χειρότερη στην ΕΕ, υπάρχει το θράσος το περίσσιο, να φέρνετε εδώ μια τροπολογία, και, ως χασάπηδες, να κόβετε κομματάκι-κομματάκι το ΕΣΥ. Νοικιάζετε τις δημόσιες δομές στους ιδιώτες», είπε η Ευαγγελία Λιακούλη.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι ο απόλυτος ευτελισμός της νομοθετικής διαδικασίας και του κοινοβουλευτικού έργου», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης και κατήγγειλε ότι η τροπολογία για τη συνεργασία ιδιωτών με τα δημόσια νοσοκομεία, είναι μια διάταξη που διαλύει ό,τι έχει απομείνει στο ΕΣΥ. Φαίνεται πως τα απογευματινά χειρουργεία ήταν μόνο η αρχή για τη διάλυση του ΕΣΥ, είπε ο κ. Χαρίτσης και προειδοποίησε ότι οι ασθενείς είναι εκείνοι που θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν το «μάρμαρο», για τη χρήση δημόσιων υποδομών από τους ιδιώτες γιατρούς, ενώ έχει ήδη πληρώσει ο πολίτης τις υποδομές, από τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «βάζει το κεφάλι στην άμμο για να μη δει το πρόβλημα που είναι ότι κάνουμε προκηρύξεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά κηρύσσονται άγονοι». Αφού είπε πως ήρθε η ώρα για συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα, καταλόγισε υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος πως ο πρώτος ιδιώτης γιατρός που χειρούργησε στο ΕΣΥ, ήταν ο Παύλος Πολάκης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ των δύο πολιτικών.

«Επιχειρείτε την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», επέμεινε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για «λαθραία» νομοθέτηση ενώ χαρακτήρισε τον υπ. Υγείας «συνώνυμο του χαρατσιού». Υπερασπιζόμενος τον Π. Πολάκη τόνισε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για την ανασύσταση του ΕΣΥ».

Για κραυγαλέα αντισυνταγματική τροπολογία, έκανε λόγο και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή  Κωνσταντοπούλου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα