Τζανακόπουλος: Η ΝΔ θέλει την περικοπή των συντάξεων

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ θέλει την περικοπή των συντάξεων
O κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι με βάση το ελληνικό Σύνταγμα δεν υπάρχει αναγκαιότητα για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο μπροστά της, είναι αρραγής και οι δύο εταίροι θα ολοκληρώσουν την τετραετή θητεία ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο briefing των πολιτικών συντακτών με την επισήμανση ότι ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται σε καμία ομηρία.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιχείρησε να υποβαθμίσει τα όσα ανέφερε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ περί πτώσης της κυβέρνησης και παρέπεμψε στην τηλεοπτική συνέντευξη του Π. Καμμένου με την οποία ουσιαστικά «διόρθωσε» τις πρωινές του δηλώσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι με βάση το ελληνικό Σύνταγμα δεν υπάρχει αναγκαιότητα για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών διότι δεν παραχωρούνται αρμοδιότητες της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς. Πρόσθεσε όμως πως η πρόταση Καμμένου θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης και όταν θα έρθει η ώρα θα ληφθούν αποφάσεις. «Όπως και κάθε πρόταση που καταθέτει ο κυβερνητικός εταίρος» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι άλλο οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και άλλο οι κυβερνητικές πλειοψηφίες εκτιμώντας ότι στην διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας θα υπάρξουν βουλευτές και άλλων πολιτικών χώρων που θα την στηρίξουν.

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην Νέα Δημοκρατία για την στάση που ακολούθησε η ηγεσία της απέναντι στον Επίτροπο Μοσκοβισί και σχολίασε πως αφού θεωρούν ψεύτες και λαοπλάνους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών σας απευθυνθούν στους κ.κ. Κουρτς και Όρμπαν.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει την περικοπή των συντάξεων, την έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της με πρόσχημα την διεθνή δέσμευση της χώρας και τώρα που χάνει το άλλοθί της αποσταθεροποιείται. «το αφήγημα στο οποίο στήριξη όλη την αντιπολιτευτική της τακτική καταρρέει» σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα