Τζανακόπουλος: "Η προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΝΔ να εκτρέψει την Εξεταστική έπεσε στο κενό"

Δημήτρης Τζανακόπουλος
Δημήτρης Τζανακόπουλος EUROKINISSI

Την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, σύμφωνα με την οποία είναι παράνομες οι παρακολουθήσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών, σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος, που είναι και μέλος της επιτροπής, κάνει λόγο για άκαραπη "προσπάθεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ να εκτρέψει τη σημερινή Εξεταστική Επιτροπή σε ζητήματα τα οποία είναι εδώ και χρόνια γνωστά", ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσής του ξεκαθαρίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν φοβάται απολύτως τίποτα, "ούτε έχουμε λόγο να επικαλεστούμε το απόρρητο".

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου:

Αυτό το οποίο επιβεβαιώθηκε σήμερα είναι ότι το απόρρητο δε μπορεί να αντιταχθεί ενώπιον των Επιτροπών της Βουλής, είτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είτε της Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, και συγκεκριμένα του κ. Ανδρουλάκη.

Τούτο αποδείχτηκε και με βάση τη γνώμη που εξέφρασε ο κ. Ρουμπάτης αλλά και με βάση το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης δεν το επικαλέστηκε σε κανένα σημείο της δικής του τοποθέτησης.

Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Κοντολέων θα επιμείνει στην κυβερνητική γραμμή περί απορρήτου ή αν δεχτεί να αποκαλύψει τους δήθεν λόγους εθνικής ασφάλειας που του επέβαλαν να παρακολουθήσει δημοσιογράφους και πολιτικούς και συγκεκριμένα τον κ. Κουκάκη, τον κ. Ανδρουλάκη και δεν ξέρουμε και πόσους άλλους, μιας και υπάρχει και η υπόθεση Σπίρτζη που είναι ήδη ανοιχτή. Ο κ. Σπίρτζης φαίνεται ότι παρακολουθήθηκε με το κακόβουλο λογισμικό predator, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ να εκτρέψει τη σημερινή Εξεταστική Επιτροπή σε ζητήματα τα οποία είναι εδώ και χρόνια γνωστά έπεσαν απολύτως στο κενό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλάκις πει ότι είναι απολύτως ανοιχτός στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την περίοδο 2015 – 2019.

Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα, ούτε έχουμε λόγο να επικαλεστούμε το απόρρητο.

Όσα πράξαμε είναι απολύτως στο φως και από ότι έχει προκύψει – μετά κι από έρευνες της Δικαιοσύνης που έχουνε κρατήσει για τουλάχιστον 6 χρόνια- δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβαρύνει τον οποιονδήποτε συμμετείχε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά είναι τα σημερινά συμπεράσματα, όσες προσπάθειες κι αν κάνει η συμπολίτευση να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υποκλοπές, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network