Ρουμπάτης στην Εξεταστική: Δεν είναι νόμιμες οι επισυνδέσεις σε βουλευτές – ευρωβουλευτές

Ρουμπάτης στην Εξεταστική: Δεν είναι νόμιμες οι επισυνδέσεις σε βουλευτές – ευρωβουλευτές
EUROKINISSI, ISTOCK

Δεν ισχύει το απόρρητο απέναντι σε μία εξεταστική φέρεται να είπε ο διοικητής της ΕΥΠ από το 2015 έως το 2019.

Δεν είναι σύννομη μία παρακολούθηση βουλευτή η ευρωβουλευτή είπε – σύμφωνα με πληροφορίες- σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, από το 2015 έως το 2019, Γιάννης Ρουμπάτης. Επίσης τόνισε ότι κανένα στέλεχος της υπηρεσίας δεν μπορεί να επικαλεστεί το απόρρητο απέναντι σε μία κοινοβουλευτική επιτροπή τέτοιου χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Ρουμπάτης απάντησε αρνητικά στο ερώτημα του αν ισχύει το απόρρητο για την δράση της ΕΥΠ ενώπιον μιας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Φέρεται να σημείωσε ότι «δεν ισχύει κανένα απόρρητο». Μάλιστα όταν ρωτήθηκε από βουλευτές της Ν.Δ για τις συνομιλίες του με τον Αλέξη Τσίπρα διευκρίνισε ότι δεν το επικαλείται, αν και αρνήθηκε να παραθέσει αναλυτικά στοιχεία για τις συνομιλίες του τις οποίες χαρακτήρισε ιδιωτικές συζητήσεις.

Επίσης εκτίμησε ότι δεν υφίσταται νόμιμη παρακολούθηση βουλευτή ή πολιτικού, προσώπου τονίζοντας ότι αυτό δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία κατά την εκτίμησή του. Ο Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να δήλωσε επίσης ότι υιοθέτεί στο σύνολό της την άποψη που έχει διατυπώσει δημόσια ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με το αν είναι συνταγματικά επιτρεπτή παρακολούθηση βουλευτή.

Όσον αφορά στις ενημερώσεις της ΕΥΠ προς τον εκάστοτε πρωθυπουργό, ο Γιάννης Ρουμπάτης είπε ότι ενημερώνεται για όλα τα ζητήματα είτε προφορικά είτε γραπτά. Μάλιστα θύμισε ότι παρέμεινε στην θέση του επί έναν μήνα και όταν αναδείχθηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο και ενημέρωνε. Σημείωσε μάλιστα ότι έχει παραδώσει και στους δύο πρωθυπουργούς (Κ.Μητσοτάκη – Α.Τσίπρα) τους φακέλους με τις έρευνες της ΕΥΠ για την διαφθορά.

Ερωτώμενος για την καταστροφή του αρχείου μιας επισύνδεσης επισήμανε ότι είναι μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει 2 χρόνια. Διευκρίνισε ότι το ακουστικό υλικό δύναται να καταγραφεί όταν είναι πλήρης ο δίσκος καταγραφής όμως υφίστανται πάντα γραπτές σημειώσεις από τις συνακροάσεις. Ειδικά για την περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη φέρεται να εκτίμησε ότι λογικά θα υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών και συγκεκριμένος φάκελος προκειμένου να αιτιολογηθεί μία απόφαση παρακολούθησης. Επίσης διευκρίνισε ότι κανείς υπάλληλος της ΕΥΠ δεν θα κατέστρεφε έναν φάκελο δίχως εντολή. 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα