Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα: Τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο που διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Κεντρικός Τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά του κ. Στουρνάρα, με αφορμή δίωξη στελέχους της Τράπεζας. Στην επίθεση και ο Παύλος Πολάκης για τον συνεργάτη του κεντρικού τραπεζίτη και το δάνειο των 800.000 ευρώ.

Νέος “πόλεμος” ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του κεντρικού τραπεζίτη, με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε σε συνεργάτη του κ. Στουρνάρα. Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς Κ. Κούτριας άσκησε ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας και νυν προϊστάμενου της διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων εταιριών στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο κατηγορείται ότι έλαβε το 2007 προσωπικά δάνεια που αγγίζουν τις 800.000 ευρώ, τα οποία φέρονται να μην εξυπηρετούνται.

Η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

ADVERTISING

Τα αδικήματα αφορούν τόσο το στέλεχος της τράπεζας που χορήγησε τα δάνεια όσο και συναδέλφους του που τα ενέκριναν.

Τζανακόπουλος: Αναμένουμε τις εξηγήσεις, τις απαντήσεις και την δημόσια τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα

Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι “είναι ένα θέμα για το οποίο αναμένουμε τις εξηγήσεις του, την δημόσια τοποθέτησή του καθώς εγείρει τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί σήμερα την Τράπεζα της Ελλάδας” συμπληρώνοντας ότι “σε παλαιότερες υποθέσεις όπως αυτή του κ. Πολάκη “είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου:

“O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σε παλαιότερες υποθέσεις όπως του κ. Πολάκη είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά και δεν φαίνεται να επιδεικνύει τα ίδια αντανακλαστικά σχετικά με τον συνεργάτη του τον κ. Πάσχα στον οποίο ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια ύψους 800.000 ευρώ κάτι το οποίο δημιουργεί μέγιστο ηθικό ζήτημα για τον κ. Στουρνάρα. Είναι ένα θέμα για το οποίο αναμένουμε τις εξηγήσεις του, την δημόσια τοποθέτησή του καθώς εγείρει τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί σήμερα την Τράπεζα της Ελλάδας.

Αναμένουμε τις εξηγήσεις, τις απαντήσεις και την δημόσια τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα σε σχέση με το ζήτημα αυτό το οποίο είναι μείζον. Ωστόσο, δεν βλέπω την ίδια ζέση και τον ίδιο ζήλο  στην προβολή του συγκεκριμένου ζητήματος σε σχέση με τον τρόπο που προβάλλονται τέτοιας έκτασης ηθικά ζητήματα όταν αυτά σχετίζονται με ανθρώπους οι οποίοι συμπαρατάσσονται με την κυβέρνηση στον  αγώνα της γαι την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στον αγώνα της για Δημοκρατία".

Πολάκης κατά Στουρνάρα: "Δεν ντρέπεται να μην τον έχει απολύσει;"

Επίθεση στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε από την πλευρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατηγορώντας τον ότι δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία, με τους αντιπάλους του τους οποίους σπιλώνει -όπως υποστηρίζει ο υπουργός- με το δικό του συνεργάτη Γιώργο Πάσχα, ο οποίος, όπως είπε, έχει πάρει δάνειο ύψους 800.000 ευρώ χωρίς να το αποπληρώνει.

"Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Σήμερα δημοσιεύτηκε πως ο κύριος Γιώργος Πάσχας, Επιθεωρητής Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος έχει πάρει αθροιστικά 800.000 ευρώ και δεν αποπλήρωσε ούτε μισό ευρώ", ανέφερε σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε:

"Γεννιούνται ερωτήματα για τον κ. Στουρνάρα που έτρεξε να ελέγξει το δικό μου νόμιμο δάνειο απλά και μόνο για να με σπιλώσει. Το δεξί χέρι του κ. Στουρνάρα που είναι ο κ. Πάσχας» ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πολάκη, «τον εκπροσωπεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δεν πήρε χαμπάρι".

Και ο κ. Πολάκης συνέχισε: "Δεν ντρέπεται να μην τον έχει απολύσει; Να μην με έχει καλέσει να τους πάω εγώ στοιχεία για πολιτικούς που δεν αποπλήρωσαν, εταιρείες με δάνεια που δεν πληρώνουν; Δεν ντρέπεται ο κ. Στουρνάρας να είναι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; Ευαισθησία δείχνει μόνο απέναντι σε αντιπάλους του";

Και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέληξε: "Κατατέθηκε και η τροπολογία για κόκκινα δάνεια που ο κ. Στουρνάρας πάλεψε να μην γίνει. Το Πάσχα όμως της διαπλοκής και του γλεντάμε έχει τελειώσει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απάντηση Πάσχα - συνεργάτη Στουρνάρα: Ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο

Δίωξη σε στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος για απλήρωτα δάνεια ύψους 800.000 ευρώ

24Media Network