Τζανακόπουλος: Με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ή το Σαμαρά για το Σκοπιανό η ΝΔ;

Συνέντευξη τύπου του κλιμακίου των Υπυργών Νίκου Τόσκα, Χρήστου Σπίρτζη και Νεκτάριου Σαντορινιού, που βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί της Κω. Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνέντευξη τύπου του κλιμακίου των Υπυργών Νίκου Τόσκα, Χρήστου Σπίρτζη και Νεκτάριου Σαντορινιού, που βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί της Κω. Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε υψηλούς τόνους στη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία νωρίτερα μέσω twitter τον είχε καλέσει να πει με ποια θέση διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στο ζήτημα του ονόματος, και άφησε αιχμές για τα εσωκομματικά της ΝΔ

Τις εσωτερικές αντιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό επιχειρεί να αναδείξει η κυβέρνηση, απαντώντας έτσι στην αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θέτει ζήτημα κυβερνητικής συνοχής με αφορμή τη διαπραγμάτευση για το όνομα και τις θέσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε στην πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία νωρίτερα έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και ταυτόχρονα τον έκανε mention στο twitter καλώντας τον να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης.

"Η κυρία Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets.

Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη.

Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης", ανέφερε ειδικότερα ο κ.Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα η κ.Μπακογιάννη είχε υποστηρίξει μιλώντας στο Θέμα FM ότι: "Έχουμε μία κυβέρνηση που προσέρχεται σε διαπραγμάτευση για ένα εθνικό θέμα με δύο διαφορετικές θέσεις" και αναρωτήθηκε: "Με ποιά θέση διαπραγματεύεται σήμερα η κυβέρνηση; Να βγει να την πει σήμερα στον ελληνικό λαό ο κ.Τζανακόπουλος". Υποστήριξε επίσης ότι: "Εάν πάει η κυβέρνηση σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εθνική θέση, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Είναι τεράστια η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης εάν πάει διχασμένη στη διαπραγμάτευση γι΄αυτό το εθνικό θέμα."

Η κ.Μπακογιάννη είχε επίσης αναφέρει ότι: "Η ΝΔ δε θα ψηφίσει οποιαδήποτε λύση φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα. Θα εξετάσει το σύνολο της διαπραγμάτευσης και το αποτέλεσμα που θα φέρει συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ στη Βουλή."

Η πρώην υπουργός επανήλθε μέσω twitter καλώντας εκ νέου τον κ.Τζανακόπουλο να αποσαφηνίσει τη θέση της κυβέρνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καμμένος: Όχι σε όνομα 'Μακεδονία', ανοιχτός σε 'Βαρντάσκα'

Γιατί ο Μητσοτάκης κλείνει την πόρτα της συναίνεσης για το Σκοπιανό

Κινητικότητα στο Σκοπιανό το πρώτο εξάμηνο του 2018

Παιχνίδια επιρροής στο τρίγωνο ΗΠΑ- ΕΕ- Σκοπίων

Σκληρή γραμμή ΝΔ για την ονομασία της πΓΔΜ

SHARE:

24Media Network