Τζήμερος και Κρανιδιώτης διέγραψαν τον Μπογδάνο από την Εθνική Δημιουργία

Τζήμερος και Κρανιδιώτης διέγραψαν τον Μπογδάνο από την Εθνική Δημιουργία
Κωνσταντίνος Μπογδάνος / Konstantinos Bogdanos / Facebook

Τέσσερις "σκάρτους" μήνες κράτησε η κοινή πλεύση των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Κοινή ανακοίνωση με σπόντες. Τι απαντά ο Μπογδάνος.

Λίγους μόλις μήνες κράτησε τελικά το… όραμα που σηματοδότησε το “ζντο” και η ανακοίνωση της κοινής τους πλεύσης στις αρχές του περασμένου Απριλίου, καθώς, σήμερα Τετάρτη, οι Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοίνωσαν τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Εθνική Δημιουργία.

Παραθέτοντας μία σειρά από λόγους, με αποκορύφωμα την “αμετροεπή και αντιδεολογική του συμπεριφορά”, καθώς και τον “αλαζονικό του χαρακτήρα”, που υπονόμευαν την ενότητα και τις προοπτικές της προσπάθειάς μας, οι δύο τους αναφέρουν πως “συνεχίζουμε για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική”.

Αναλυτικά:

“Με λύπη μας, ανακοινώνουμε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Η λύση της συνεργασίας μας κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα, που υπονόμευαν την ενότητα και τις προοπτικές της προσπάθειάς μας. Συνεχίζουμε, για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική.

Θάνος Τζήμερος

Φαήλος Κρανιδιώτης”.

Η ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου:

Υπενθυμίζεται πως ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής Α Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε ανακοινώσει στις 5 Απριλίου τη δημιουργία της πολιτικής του κίνησης ονόματι “Εθνική Συμφωνία”. Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Θάνος Τζήμερος, εκφράζοντας εκεί τον κοινό τους στόχο να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα. Τελικά, αυτό δεν τελεσφόρησε, λαμβάνοντας νωρίς τέλος.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος / Konstantinos Bogdanos / Facebook

Η απάντηση του Μπογδάνου – “Δεν περίμενα να βρεθώ σε παράρτημα της ΝΔ”

Στην πρώτη του αντίδραση μετά τη διαγραφή του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, απάντησε πως “δεν έφυγα από τη ΝΔ για να στηρίζω ένα σύστημα υποκλοπών και παρακρατικών μεθοδεύσεων δια της τεθλασμένης”, συμπληρώνοντας πως δεν περίμενε ότι θα βρεθεί σε ένα “παράρτημα της ΝΔ» και πρόσθεσε: «Καμία στήριξη στην ‘’πασοκοποταμίσια’’ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον καθεστωτισμό”.

Στάθηκε μάλιστα ξεχωριστά στην περίπτωση του κ. Κρανιδιώτη, λέγοντας πως δεν ταυτίζεται με το ύφος και το ήθος του περιεχομένου των μηνυμάτων του και πως το τελευταίο τετραήμερο “έχει βγει ως την πιο προωθημένη εμπροσθοφυλακή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα του Νίκου Ανδρουλάκη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα