Τζιτζικώστας: “Η Τουρκία επέλεξε συνειδητά να μου απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα”

Τζιτζικώστας: “Η Τουρκία επέλεξε συνειδητά να μου απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα”
O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας Eurokinissi

Για "συνειδητή" ενέργεια της Τουρκίας, να απαγορεύσει την είσοδό του στη χώρα, έκανε λόγο ο Απόστολος Τζιτζικώστας. "Για 7 ώρες δεν είχε κανένας απάντηση".

Στα όσα προηγήθηκαν πριν το επεισόδιο στη Σμύρνη και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα, αναφέρθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μερικές ημέρες μετά το διπλωματικό επεισόδιο στην Τουρκία.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε για την Τουρκία ότι συνειδητά επέλεξε να του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα καθώς, όπως δήλωσε, γνώριζε εδώ και ένα χρόνο για την παρουσία του στη Σμύρνη, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Ευρωμεσογειακής συνέλευσης.

“Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων, με ενημέρωσαν ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αμέσως δημιούργησε προβλήματα στη διαδικασία αναχώρησης από το λιμάνι. Ρώτησα και επέμεινα να ρωτώ ποιος είναι ο λόγος που υπάρχει απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία, με δεδομένο ότι δεν επισκέπτομαι την Τουρκία ως Έλληνας αξιωματούχος μόνο, αλλά κυρίως με την ευρωπαϊκή μου ιδιότητα.

Φάνηκε τελικά ότι η Τουρκία, η οποία γνώριζε εδώ και ένα χρόνο τη διοργάνωση αυτής της Ευρωμεσογειακής συνέλευσης και εδώ και αρκετούς μήνες ότι θα προεδρεύσω εγώ, επέλεξε συνειδητά να προκαλέσει αυτό το γεγονός, δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Και συνέχισε: “Μέχρι να αρθεί η απαγόρευση εισόδου μου, πέρασαν 6 με 7 ώρες. Σε αυτές βέβαια και από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό, με τον ΥΠΕΞ, τον πρέσβη και την πρόξενο που ήταν δίπλα μας σε όλη τη διαδικασία και τον πρέσβη της ΕΕ στην Άγκυρα.

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτές τις 7 ώρες κανένας δεν είχε απάντηση, δεν είχαν απάντηση οι αστυνομικοί εκεί, δεν είχαν απάντηση οι άνθρωποι του ελληνικού ΥΠΕΞ, όπως δεν είχαν απάντηση και οι άνθρωποι της πρεσβείας της ΕΕ στην Άγκυρα.

Οι Τούρκοι επέλεξαν να μην δώσουν και δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα, απολύτως καμία πειστική απάντηση για το γιατί είχε μπει απαγόρευση στο πρόσωπό μου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα