Τζούφη: Η νέα ΚΟ έχει πολύ σημαντικά στοιχήματα μπροστά της – Πού διαφωνήσαμε με Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 2'
Η Μερόπη Τζούφη
Η Μερόπη Τζούφη ΙΝΤΙΜΕ

Στα επόμενα βήματα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 αναφέρθηκε η Μερόπη Τζούφη, καθώς και στους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 μίλησε στο Mega η ανεξάρτητη βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Αναλυτικά τόνισε: “Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν πράγματα υπό εξέλιξη και προτιμήσαμε να μην βγαίνουμε δημόσια και να λέμε πράγματα και να δημιουργούμε προβλήματα σε έναν χώρο που προσωπικά έχω υπηρετήσει πολλά χρόνια, από την ίδρυσή του.

Tο στοίχημα είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να εκφράσουμε την πληθυντική Αριστερά, οικολογική, φεμινιστική, εναλλακτική Αριστερά. Πράγματι υπάρχει ένα μαζικό κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, στελεχών της νεολαίας, ανθρώπων με εμπειρία και διανοούμενων, έχουμε μεγάλες αποχωρήσεις από τους πανεπιστημιακούς.

Πρέπει να δώσουμε δείγματα γραφής. Το πρώτο στοίχημα που έχουμε είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, εκεί θα πρέπει να εμφανιστούμε ως μία συγκροτημένη ΚΟ. Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί αυτά που προτείνει πρέπει να είναι σε συνάρτηση με το κοινωνικό κράτος”.

Εξήγησε επίσης και ποια ήταν τα ζητήματα έντονης διαφωνίας με τον Στέφανο Κασσελάκη και τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: “Ζητήματα σαν αυτά που έθεσε στο ΣΕΒ, τα περί παλιάς νοικοκυροσύνης, τα ζητήματα ανώτατης παιδείας και των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά κυρίως τα ζητήματα της εσωτερικής δημοκρατίας, ότι ο ηγέτης πρέπει να έχει αδιαμεσολάβητη σχέση με τον λαό και δεν χρειαζόμαστε τα ενδιάμεσα όργανα και διαδικασίες, αντί να συζητήσουμε με οργανωμένο τρόπο τα αίτια της ήττας ουσιαστικά κάθε ένας που είχε διαφορετική άποψη, ονομάστηκε υπονομευτής και εσωτερικός εχθρός.

Προσπαθήσαμε να ασκήσουμε μία λογική κριτική. Συμμετείχαμε σε όλη την κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο λόγος που δεν ανέλαβα τον τομέα της Παιδείας ήταν η σοβαρή διαφωνία με τον τρόπο εκφράζεται ένα κομμάτι της ηγετικής ομάδας, ενώ οι προγραμματικές θέσεις μας ήταν για την ανώτατη δημόσια παιδεία και ο νέος πρόεδρος απέφυγε να τοποθετηθεί περί αυτού.

Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές διαφωνίες και πρόβλημα της λειτουργίας της εσωτερικής δημοκρατίας. Οι λεκτικές επιθέσεις είχαν στόχο την προσωπική απαξίωση του καθένα μας. Ο κ. Τεμπονέρας και άλλοι που έχουν παραμείνει με στόχευση το συνέδριο. Συνομιλούμε με αυτά τα στελέχη ωστόσο εκτιμούμε ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να λειτουργήσει”.

Info:

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Μερόπη Τζούφη χαρτογράφησε τους πρώτους στόχους της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα