Β. Σταμάτη: 'Είμαι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, άρα πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία!'

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άρχισε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στο στιγμιότυπο η Βίκυ Σταμάτη.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άρχισε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στο στιγμιότυπο η Βίκυ Σταμάτη. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Ξεκίνησε να απολογείται στη δίκη για το "μαύρο πολιτικό χρήμα" σε δεύτερο βαθμό η Βίκυ Σταμάτη

Ξέσπασε η Βίκυ Σταμάτη κατά την έναρξη της απολογίας της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η καταδικασθείσα σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση του "μαύρου πολιτικού χρήματος" υποστήριξε πως μέχρι σήμερα δεν έχει καταλάβει γιατί κάθεται στο εδώλιο, προσθέτοντας πως τιμωρείται γιατί είναι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

"Λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοαπαγίτου αν και ήταν απόφαση του άνδρα μου να έλθει στα χέρια μου. Μου ανακοίνωσε μια ημέρα ότι θα πάρουμε δάνειο. Έφερα αντιρρήσεις. Έβαλα μια υπογραφή για το δάνειο, ήταν όλα έτοιμα, δεν διάβασα κανένα χαρτί. Σε μια εβδομάδα μέσα από την στιγμή που το διαμέρισμα μεταβιβάστηκε σε εμένα, βλέπουμε στην Καθημερινή να υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία  και να γίνεται αναφορά για σκάνδαλο(...). Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων, δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή επάνω του ενώ το ξέρω ότι τον λάτρεψα και με λάτρεψε" ανέφερε για το περιβόητο σπίτι.

Ιδιαίτερα συγκινημένη αναφέρθηκε στον πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον ως "αρχή και τέλος μαζί". Κατά την έναρξη της απολογίας της, ανέφερε: "Δίνω το παρον ενώπιον του Δικαστηρίου σας για τον εαυτό μου και προσπαθώ να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο ακροατήριο, δεν καταλαβαίνω το γιατί. Απλά διότι είμαι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, άρα πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία!"

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ανήλικο παιδί της. Όπως κατέθεσε, ο γιος της δεν ζει την ομαλή ζωή που ζουν αλλά παιδιά της ηλικίας του. "Πολλές φορές βρίσκεται σε ένα καταστροφικό δίλημμα και μία αγωνία, ειδικά το βράδυ για τον πατέρα του. Βρίσκεται μπροστά σε μία αγχώδη και διλημματική κατάσταση και αυτό είναι πολύ κακό για την προσωπικότητα του, για τη ζωή του, γενικότερα. Θα μπορούσατε να καλέσετε έναν παιδοψυχολόγο και να τον ρωτήσετε πως μπορεί να ασιθανεται ένας δεκάχρονος. Θα σας πει πολύ βαρύτερα πράγματα από αυτά που εκφράζω εγώ αυτήν την ώρα. Έχετε φανταστεί ποια είναι τα τραύματα του και μάλιστα ανίατα, έχετε ευθύνη για αυτό".

Η απολογία της Βίκυ Σταμάτη θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

SHARE: