Βαρουφάκης: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία παρωδία

Βαρουφάκης: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία παρωδία
Ο Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έστρεψε τα βέλη του τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ 25.

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 σύμφωνα με το Χρονοδιάγραμμα ενόψει του β’ μέρους του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 12 με 15 Μαΐου στην Αθήνα.

Τις εργασίες της 18ης Συνεδρίασης της ΚΕ του ΜέΡΑ25 απασχόλησε ιδίως το κείμενο βάσης διαλόγου για το Καταστατικό του κόμματος.

Ο Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, Κώστας Μπιτσάνης, ανοίγοντας τις εργασίες της 18ης Συνεδρίασης της ΚΕ ανέφερε πως τα θέματα της στρατηγικής θα απασχολήσουν το σώμα όλο το επόμενο διάστημα, ενώ τόνισε ότι “εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα σε όλα μας τα μέλη να εκφραστούν στις προσυνεδριακές μας διαδικασίες”. Ο Συντονιστής της ΚΕ του ΜέΡΑ25 κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής “να πάμε όσο μπορούμε πιο καλά και πιο δυνατά μέχρι το Συνέδριο”.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε σε σημείο καμπής για το κόμμα, καθώς σε λιγότερο από έναν μήνα θα πραγματοποιηθεί το β’ μέρος και θα ολοκληρωθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25.

“Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όπου οι μνημονιακές δυνάμεις είναι σε εγρήγορση. Βλέπουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ να έχει στήσει ένα συνέδριο-παρωδία, ένα συνέδριο επίδειξης ισχύος για να κερδίσει την εύνοια της ολιγαρχίας. Μιας ολιγαρχίας που λεηλατεί την κοινωνία, με την Μητσοτάκης Α.Ε. να σηκώνει το κύριο βάρος στο “έργο” της. Μιας ολιγαρχίας που προσπαθεί διακαώς να μας εξαφανίσει. Δεν θα τα καταφέρει. Κερδίζουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο λόγος μας, η ανάλυση μας, η συνέπεια και το ήθος μας, καταγράφεται στον κόσμο και ιδίως στην νεολαία, στην οποία σαρώνουμε” ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ακόμα πως: “ολοκληρώνουμε τον προσυνεδριακό μας διάλογο και για το ζήτημα του Καταστατικού ώστε μετά το Πάσχα να πάμε σε ένα Συνέδριο για ένα πιο κρυστάλλινο ιδεολογικό στίγμα και ένα Καταστατικό με ακόμα περισσότερες δημοκρατικές εγγυήσεις” και κατέληξε καλώντας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σε ένα “άλμα προς τα εμπρός, ώστε να προστατέψουμε το κόμμα μας και από την εσωστρέφεια. Βρισκόμαστε σε μια λαμπρή πορεία προς την κορυφαία διαδικασία του Συνεδρίου μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα