Ο Βαρουφάκης διαψεύδει ότι έσπασε την καραντίνα: "Μένω στην Αίγινα και επέστρεψα σπίτι μου"

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης EUROKINISSI

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε τα ρεπορτάζ που τον ήθελαν να σπάει την καραντίνα και να μετακινείται στην Αίγινα άνευ αδείας.

Τη δική του απάντηση στις πληροφορίες που τον ήθελαν να σπάει την καραντίνα και να μετακινείται στην Αίγινα έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ότι διαμένει μόνιμα στην Αίγινα μαζί με τη σύζυγό του Δανάη Στρατού υπό πλήρη απομόνωση από τις 11 Μαρτίου, άρα, όπως τονίζει, δεν έσπασε την καραντίνα αλλά απλά επέστρεψε σπίτι του".

ADVERTISING

Ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ισχυρίστηκε ότι όταν έγινε ο σχετικός έλεγχος στον κ. Βαρουφάκη, αυτός απάντησε "δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;". Ωστόσο ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι δεν γνωρίζει αν ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ως μόνικη κατοικία το σπίτι του στο νησί.

Η σχετική ανακοίνωση του MέΡΑ 25 αναφέρει τα εξής:

Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών. Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής - αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί. 

Ως εκ τούτου, η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη. 

Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30. 

Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού. Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του της 9ης Απριλίου στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 ελπίζει ότι, τουλάχιστον μετά το Πάσχα, και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν, η Βουλή, επιτέλους, να λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός

24Media Network