Βαρουφάκης: Όταν το πολιτικό σύστημα αποτυγχάνει, κάνει εξεταστικές επιτροπές

Συζήτηση στην Βουλή του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015.
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Βουλή του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που προκάλεσε αίσθηση κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους. Νόμιμο, χαρακτήρισε, τον τρόπο δημιουργίας του

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, το Σάββατο (04/04).

"Φοβάμαι δυστυχώς ότι υπάρχει μια τάση στην Ελλάδα η αποτυχία του πολιτικού συστήματος, η αποτυχία της δημοκρατίας και η αποτυχία της δικαιοσύνης να υποκαθίστανται με εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή. Δεν είμαι κοινοβουλευτικός για πολύ καιρό αλλά θα ήθελα αυτό να μη συμβεί τώρα. Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η επιτροπή. Θα έπρεπε να είχε επιληφθεί η δικαιοσύνη εδώ και δεκαετίες.

Αυτό το γνωρίζουν και το ομολογούν και οι ανώτατοι δικαστές μας. Ελπίζω όλοι μαζί να συνασπιστούμε για να ρίξουμε άπλετο φως στην πραγματικότητα, γιατί μόνο το φως μπορεί να διώξει το σκοτάδι της διχόνοιας μεταξύ λαών και εντός λαών", ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε το Mega.

Αίσθηση όμως προκάλεσε και η δήλωσή του ότι ο τρόπος δημιουργίας του ελληνικού χρέους ήταν νόμιμος γιατί έτσι λειτουργούσε η ευρωζώνη με αποτέλεσμα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να παρέμβει μιλώντας για το νόμιμο και το ηθικό.

"Σύμφωνα με τη Eurostat, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ήταν τίποτε παράνομο από όλα αυτά. Ήταν νόμιμος ο τρόπος με τον οποίο παραπλανήθηκαν τα κοινοβούλια. Όχι μόνο εδώ. Οπότε τι μπορεί να κάνει αυτή η επιτροπή; Το βασικό που μπορεί να κάνει είναι να φέρει όλα αυτά τα πράγματα στο φως" είπε ο υπουργός Οικονομικών.

"Θα μετέφραζα το σκέλος το πρώτο της εισήγησής σας κ. υπουργέ με τη διαπίστωση ότι ακόμη και το τυχόν νομιμοφανές χρέος δεν είναι πάντως ηθικό", σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή για το χρέος. Η αποστολή, το αντικείμενο κι ο στόχος

Ποτάμι κατά Κωνσταντοπούλου: Θεωρεί τη Βουλή τσιφλίκι της. Δεν κληθήκαμε στην εκδήλωση για το χρέος

ΠΑΣΟΚ: Θεσμικά κακόγουστη παράσταση η εκδήλωση για τη συγκρότηση Επιτροπής για το Χρέος

ΝΔ: Θεσμικό ατόπημα η συγκρότηση της Επιτροπής για το χρέος

SHARE:

24Media Network