Βαρουφάκης: Πώς γνωρίζω ότι το Grexit είναι σημαντικό στα σχέδια Σόιμπλε; Επειδή μου το είπε

Στιγμιότυπο από την έκτακτη σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Στιγμιότυπο από την έκτακτη σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον Γερμανό υπουργό και το σχέδιό του για έξοδο της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δημοσιεύει στο προσωπικό του blog μέρος της συνέντευξής του στη γερμανική Die Zeit, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την προσεχή Πέμπτη και στην οποία δηλώνει ξεκάθαρα πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ήθελε ανέκαθεν το Grexit.

"Αυτό δεν είναι απλά μια θεωρία. Πώς το γνωρίζω, ότι το Grexit είναι ένα σημαντικό κομμάτι στα σχέδια του Σόιμπλε για την Ευρώπη; Μα επειδή μου το είπε" σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε μια προδημοσίευση συνέντευξής του στη γερμανική Die Zeit.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει πως δεν γράφει το άρθρο ως ένα Έλληνας πολιτικός που θέλει να ασκήσει κριτική στον γερμανικό Τύπο, για την άρνηση του Βερολίνου να λάβει σοβαρά υπόψη του την μετριοπαθή αναδιάρθρωση χρέους, την υψηλού ρίσκου πολιτική απόφαση της ΕΚΤ να πνίξει την κυβέρνηση, την απόφαση του eurogroup να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως να κλείσει τις τράπεζες.

Όπως λέει ο Έλληνας βουλευτής "έγραψα το άρθρο κάνοντας μια απλή ερώτηση στους αναγνώστες της Die Zeit. Μπορώ να εγκρίνω ένα τέτοιο σχέδιο; Θεωρείτε ένα τέτοιο σχέδιο καλό για την Ευρώπη;"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Spiegel: Τα μέτρα που ζητούν από την Ελλάδα είναι ένας 'κατάλογος με φρικαλεότητες'

Φίσερ: Η Βιέννη θα χαιρέτιζε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

SHARE:

24Media Network