Βαρθολομαίος σε Τσίπρα: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκπληρώσουμε την οικουμενική μας αποστολή

ΑΘΗΝΑ-9/1/2014.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-9/1/2014.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Συνάντηση είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο είχε σήμερα, στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνάντηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκπληρώσουμε την οικουμενική μας αποστολή» και σημείωσε πως συνεχίζει τον διάλογο με τους προκαθήμενους των άλλων εκκλησιών (μάλιστα ανέφερε ότι τον Μάιο θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο) αλλά και άλλων μονοθεϊστικών θρησκειών (Ισλάμ, Ιουδαϊσμός).

«Είναι σημαντικό το έργο σας στις κρίσιμες αυτές ώρες για την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για τα ζητήματα που θα προτάξει ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ειδικότερα για την οικονομική κρίση και την ανάγκη άμεσου τερματισμού της λιτότητας, καθώς και για τη ριζική αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης.

Τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευε στη συνάντηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στην Ελλάδα, χθες, με αφορμή την επίσημη τελετή για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα. Το μεσημέρι (13:00) είναι προγραμματισμένη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network