Βελτιώσεις στη ρύθμιση για offshore για αποτροπή ενδεχόμενης αμνήστευσης

Βελτιώσεις στη ρύθμιση για offshore για αποτροπή ενδεχόμενης αμνήστευσης
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος eurokinissi

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατέθεσε τροποποιήσεις για να διασφαλιστεί ότι δεν αίρεται το αξιόποινο για παραβάσεις διατάξεων που αφορούν τις offshore

Νομοτεχνικές βελτιώσεις που αποσκοπούν στο να διασφαλιστεί ότι δεν θα αρθεί το αξιόποινο για όσους μετείχαν σε εταιρείες offshoreκατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας που επιβάλλει καθολική απαγόρευση στους πολιτικούς να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό.

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση για πιθανή αμνήστευση ιδιοκτητών offshore λόγω της τριήμερης ισχύος της επίμαχης ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Παρασκευόπουλος κατέθεσε νομοτεχνική τροποποίηση η οποία επιχειρεί να αποτρέψει τέτοιο ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα προστέθηκε στην τροπολογία σαφής αναφορά ότι η διάταξη του Ποινικού Κώδικα περί χρήσης της «ευνοϊκότερης ρύθμισης» δεν θα ισχύσει σε περιπτώσεις που αφορούν παραβάσεις για offshore.

Παράλληλα με άλλη τροποποίηση του κ. Παρασκευόπουλου διευκρινίστηκε, κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ ότι η 60ήμερη προθεσμία που δίνεται σε υπόχρεους για να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους από offshore δεν αίρει το αξιόποινο των εν λόγω παραβάσεων.

«Το περιθώριο των 60 ημερών προσφέρεται για να προσαρμοστούν όσοι έχουν εταιρείες» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα