Βενιζέλος για υπόθεση Novartis: Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Άρειο Πάγο.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Άρειο Πάγο. EUROKINISSI

Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis.

Στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου μετέβη ο Ευαγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της υπόθεσης για τους χειρισμούς της υπόθεση Novartis.

Ο Ευαγγελος Βενιζέλος όπως και οι προηγηθέντες μάρτυρες, Δημήτρης Αβραμοπουλος και Αντώνης Σαμαράς, είχε υποβάλει μήνυση για την εμπλοκή του ονόματός του.

Κατά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

"Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Νοβαρτις κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Το ζήτημα όπως ξέρετε δε με αφορά προσωπικά, ούτε είμαι από αυτούς που επιδιώκουν ρεβάνς ή εκδίκηση, υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια".

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μίλησε στον αντεισαγγελέα για πολιτικά πρόσωπα απάντησε πως "ευθύνες πολιτικών προσώπων προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από τον προηγούμενο χρόνο από την Άνοιξη του 2018, με τις μηνύσεις μας. Τώρα αναφέρθηκα και σε συμπληρωματικά στοιχεία γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου".

Στην ερώτηση για ποιές παρεμβάσεις μιλά, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: "Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν πρέπει να παραβιάσουμε τη μυστικότητα της προδικασίας αλλά είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών και όχι μόνο πολιτικών προσώπων για τη σκευωρία. Από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα των προστατεύομενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και η εξέλιξη και βέβαια το ζήτημα είναι των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, το οποίο διερευνάται και το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως".

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε εποπτεύσει τις έρευνες για τη Novartis και έχει προβεί σε καταγγελίες για παρεμβάσεις στην έρευνα για την υπόθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Βενιζέλος, Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Nοvartis: Στον Άρειο Πάγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σαμαράς για Novartis: "Θα έρθουν όλα στο φως" - Αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα

SHARE: