Βενιζέλος: "Καρφιά" στη κυβέρνηση για τη Novartis

Ευάγγελος Βενιζέλος
Ευάγγελος Βενιζέλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Απογοητευμένος από τη στάση της κυβέρνησης έναντι των πολιτικών προσώπων που, όπως εκείνος, δεν είναι στελέχη της Ν.Δ., εμφανίζεται ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Την απογοήτευση του από την κυβέρνηση εκφράζει με δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την μη αναφορά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συζήτηση στη Βουλή, όσων κατηγορήθηκαν για την υπόθεση Novartis και δεν πρόσκεινται στη ΝΔ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει πώς «η χθεσινή μου δήλωση για τον διαχωρισμό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ των στελεχών του κόμματός του και των άλλων προσώπων- στόχων της σκευωρίας Novartis είχα την ελπίδα ότι θα τον διευκόλυνε να σκεφτεί το θεσμικό και ιστορικό υπόβαθρο αυτής της συζήτησης» κα προσθέτει: «Δυστυχώς οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου με απογοήτευσαν»

ADVERTISING

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «προσωπικά δεν έχω ανάγκη από τη συγγνώμη του κ. Τσίπρα και δεν έχω αναθέσει την πολιτική και ηθική εκπροσώπησή μου σε κανένα. Ουδέποτε όμως μέχρι χθες είχαν διαχωριστεί οι στόχοι της σκευωρίας με βάση την κομματική τους ταυτότητα».

Προσθέτει ότι ο κ.Πικραμμένος συκοφαντήθηκε ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ιδιότητα που απέκτησε ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικράτειας. Ο κ.Στουρνάρας ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα. «Ας μου επιτραπεί να πω ότι και εγώ ως αντιπρόεδρος και κυβερνητικός εταίρος της λυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου δεν εξέφραζα μόνο το ΠΑΣΟΚ του οποίου ήμουν πρόεδρος. Ίσως κάτι θυμάται σχετικά ο κ. Μητσοτάκης ως μέλος της κυβέρνησης εκείνης», επισημαίνει.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει ότι η αντίδρασή του αφορά την έλλειψη κατανόησης και σεβασμού των θεμελίων της μεταβολής που συντελέστηκε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν υποτιμώ τα εκλογικά ποσοστά που έλαβε το 2019 η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη. Οδηγηθήκαμε όμως στη μεταβολή των πολιτικών συνθηκών, επειδή κάποιοι έδωσαν πολυετή και σκληρό αγώνα, παίζοντας τη ζωή και την τιμή τους, για να μείνει η χώρα όρθια μέχρι το 2015 και στη συνέχεια προκειμένου να ανακοπεί ο κίνδυνος για την οικονομία, τη δημοκρατία και τον τόπο και να οδηγηθεί στην ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συμπράττοντες, με κορυφαίο σημείο του αγώνα αυτού ήταν η απόκρουση και η κατάρρευση της σκευωρίας Novartis», επισημαίνει και υπογραμμίζει:

«Δυστυχώς τα πολιτικά και θεσμικά ανακλαστικά της σημερινής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά αυστηρώς τις αρμοδιότητες του νομοθέτη και του υπουργού Δικαιοσύνης ως προς το πλέγμα των θεσμικών ανομιών τής σκευωρίας Novartis ήταν και είναι ακόμη πολύ αργά. Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει, με κομματικά κριτήρια, να απαιτεί τη συγγνώμη του κ. Τσίπρα για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ας το κάνει.

Εγώ ζήτω από τον πρωθυπουργό ως θεσμό να θυμάται την πρόσφατη ιστορία και να διασφαλίζει το νομοθετικό πλαίσιο του σεβασμού της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του καταλογισμού των ευθυνών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευάγγελος Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Κίνημα Αλλαγής, novartis
SHARE:

24Media Network