Με Βενιζέλο, Λοβέρδο, Παπαθεοδώρου και αποφασισμένο για το άρθρο 86 το ΚΙΝΑΛ στην αναθεώρηση

Με Βενιζέλο, Λοβέρδο, Παπαθεοδώρου και αποφασισμένο για το άρθρο 86 το ΚΙΝΑΛ στην αναθεώρηση
H Φώφη Γεννηματά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο MotionTeam

Η ΚΟ του Κινήματος συνεδριάζει σήμερα υπό τη Φώφη Γεννηματά για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θα ακουστούν οι απόψεις των βουλευτών, ο κύβος όμως της συμμετοχής και της συναίνεσης έχει ριφθεί

Η στάση του Κινήματος Αλλαγής στη συνταγματική αναθεώρηση είναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποια θα πραγματοποιηθεί στις δύο το μεσημέρι κεκλεισμένων των θυρών.

Η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά θα συνοψίσει τις προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση και οι βουλευτές θα δώσουν τις απόψεις τους.

Όμως η βασική γραμμή της συμμετοχής στη διαδικασία και της συναίνεσης σε όσα άρθρα κριθεί ότι αναθεωρούνται προς προοδευτική κατεύθυνση, χωρίς προϋποθέσεις όπως θέτει η ΝΔ ή το Ποτάμι, έχει ήδη αποφασιστεί. Κατά πηγές της Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει συμφωνία ως προς αυτή τη γραμμή στην ΚΟ και ουδείς αμφισβητεί την απόφαση συμμετοχής στη διαδικασία και ψήφισης άρθρων, ούτε κλείνει κανείς το μάτι προς τη ΝΔ, η οποία πάντως εκτιμά ότι στο τέλος και το ΚΙΝΑΛ μπορεί να αποχωρήσει από τη διαδικασία και περιμένει να δει τι θα πράξει, ώστε να κινηθεί και εκείνη ανάλογα.

Στην επιτροπή αναθεώρησης θα συμμετέχουν άλλωστε από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Θοδωρής Παπαθεοδώρου.

Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι πως το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του άρθρου 86 δηλαδή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που έχει μείνει γνωστός και ως νόμος Βενιζέλου, πολλώ δε μάλλον για να μη δώσει αφορμή στο ΣΥΡΙΖΑ για νέες επιθέσεις στον απόηχο και της προσωρινής κράτησης του Γιάννου Παπαντωνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα