Βενιζέλος: Μετά την αναφορά Αγγελή η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή

Φωτό αρχείου: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Φωτό αρχείου: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος EUROKINISSI

Βασικό στοιχείο -όπως σημειώνει ο κ. Βενιζέλος- το γεγονός ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατονομάζει υπουργό της κυβέρνησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τα όσα αναφέρει στη εκτενή του δήλωση ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ν. Αγγελής για την υπόθεση Νovartis δήλωσε ότι σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή.

Βασικό επιχείρημα είναι, όπως υποστηρίζει ο κ. Βενιζέλος σε ανάρτησή του στα social media, το γεγονός ότι ο κ. Αγγελής κατονομάζει υπουργό της κυβέρνησης.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος:

ADVERTISING

«Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:

Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση- αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:

Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.

Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Βενιζέλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καλογήρου: "Με διαφάνεια η επίλυση του ζητήματος" γύρω από τους χειρισμούς της Novartis

Γεννηματά για καταγγελίες Αγγελή: Να παραιτηθεί η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης

SHARE:

24Media Network