Βερναρδάκης: Η ΝΔ εργαλειοποιεί την αναπηρία, επιχειρεί να καλύψει τις πολιτικές της εναντίον των αναπήρων

Βερναρδάκης: Η ΝΔ εργαλειοποιεί την αναπηρία, επιχειρεί να καλύψει τις πολιτικές της εναντίον των αναπήρων
Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης MotionTeam

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «στιγματιστικό» τον όρο «μαχητής της ζωής» που χρησιμοποίησε πολλές φορές ο Κ. Μητσοτάκης για τον Στ. Κυμπουρόπουλο κατηγορώντας την ΝΔ ότι προσεγγίζει την υπόθεση με έναν «κάκιστο πατερναλισμό»

Για «εργαλειοποίηση της αναπηρίας» κατηγόρησε την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης με αφορμή την υπόθεση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή πρακτική θεσμικού ρατσισμού». Ο Χρ. Βερναρδάκης επέκρινε την χρήση του «στιγματιστικού», όπως τον χαρακτήρισε, όρου «μαχητής της ζωής» που χρησιμοποίησε πολλές φορές ο Κ. Μητσοτάκης για τον Στ. Κυμπουρόπουλο εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο προσβάλει τους ανάπηρους γενικά, αλλά και τους ανάπηρους υποψήφιους όλων των κομμάτων.

Ο Χρ. Βερναρδάκης σημείωσε ότι με τον όρο «μαχητής της ζωής» δίνεται ένας ιατροκεντρικός χαρακτήρας στα προβλήματα των αναπήρων, δηλαδή υπονοείται ότι γι’ αυτά τα προβλήματα ευθύνεται η ίδια η αναπηρία τους κι όχι «ο τρόπος που η κοινωνία αντιμετωπίζει τις ανάγκες τους». Παράλληλα, ο Χρ. Βερναρδάκης θύμισε αρκετές αναφορές του Κ. Μητσοτάκη κι άλλων βουλευτών της ΝΔ που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ρατσιστικές κι αναρωτήθηκε αν αυτές δεν χρήζουν πρότασης μομφής.

«Κάκιστος πατερναλισμός» η προσέγγιση της ΝΔ στην υπόθεση Κυμπουρόπουλου

Ο Χρ. Βερναρδάκης τόνισε ότι η ΝΔ με την ανάδειξη της υπόθεση Κυμπουρόπουλου «επιχειρεί να καλύψει» τις πολιτικές της εναντίον των αναπήρων με τις οριζόντιες περικοπές επιδομάτων, τον αποκλεισμό τους από κοινωνικά δικαιώματα και την άρνηση εφαρμογής κοινοτικών οδηγιών κι ικανοποίησης των αιτημάτων των αναπηρικών οργανώσεων. Ο Χρ. Βερναρδάκης υπογράμμισε ότι ο τρόπος με τον οποίο η ΝΔ προσεγγίζει την υπόθεση Κυμπουρόπουλου είναι ένας «κάκιστος πατερναλισμός», καθώς αντιμετωπίζει έναν ενήλικο, πολιτικά ενεργό ανάπηρο ως άξιο μόνο για προστασία, ενώ καλλιεργεί τον «ατομικισμό» και την «αποπολιτικοποίηση της αναπηρίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα