Βίτσας: Αυτοί που δεν είναι εντάξει σε σχέση με τη συμφωνία, είναι οι εταίροι μας

Βίτσας: Αυτοί που δεν είναι εντάξει σε σχέση με τη συμφωνία, είναι οι εταίροι μας

"Θεωρώ ότι αυτοί που δεν είναι εντάξει σε σχέση με τη συμφωνία είναι οι εταίροι μας , οπότε είναι η σειρά τους να ανταποκριθούν", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας

Για τις διαπραγματεύσεις, τις κόκκινες γραμμές και τα μέτρα που θα ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση μίλησε ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτής Β΄Αθηνών Δημήτρης Βίτσας, σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο δήμο Εμμανουήλ Παππά έπειτα από πρόσκληση της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ του εν λόγω δήμου.

«Πρόκειται περί μιας διαπραγμάτευσης η οποία θα έχει τέλος, όταν έχει τέλος. Δεν είναι θέμα τη Δευτέρα, την Τρίτη ή την Τετάρτη. Η κοινωνία θέλει μία συμφωνία κατά πώς είναι η ανάγκη της και κατά πώς τη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της Δευτέρας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι«στις 20 Φεβρουαρίου υπογράψαμε ως κυβέρνηση μια συμφωνία, το μέρος από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης έχει πλήρως γίνει πράξη. Θεωρώ ότι αυτοί που δεν είναι εντάξει σε σχέση με τη συμφωνία είναι οι εταίροι μας , οπότε είναι η σειρά τους να ανταποκριθούν».

Ο Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, αναφέρθηκε στις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος και στα σημεία του προγράμματος που έχουν δρομολογηθεί, επισημαίνοντας ότι «ΕΝΦΙΑ ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξαναδεί».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές . Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, βαθιά κόκκινες. Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα ξεκινήσει με διάφορες διαδικασίες. ΕΝΦΙΑ ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξαναδεί», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Βίτσας, που έχει εκλεγεί πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα μνημόνια, αναφέρθηκε και στον ρόλο της Επιτροπής, ενώ επεσήμανε πως όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν

«Στις 14 Μαΐου, η Εξεταστική Επιτροπή θα ξεκινήσει να λύσει διαχρονικά ζητήματα και συγχρόνως θα συγκροτήσει των κατάλογο των μαρτύρων . Ο στόχος μας είναι, πάνω στην πραγματικότητα να βρούμε την αλήθεια .Και η αλήθεια είναι λυτρωτική . Στον βαθμό που υπάρχουν πολιτικές ευθύνες θα τις αποδώσουμε και στον βαθμό που υπάρχουν οποιουσδήποτε ευθύνες θα ακολουθήσουν τον δρόμο τους» είπε .

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, το Σάββατο, στις Σέρρες ο Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε και τις πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές στον δήμο Εμμανουήλ Παππά..

«Πρέπει να κάνουμε αλλεπάλληλα σχέδια που να ξεκινήσουν από τώρα και να πηγαίνουν στην οριστική λύση του προβλήματος, πρέπει να φτιάξουμε ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο για του χρόνου, ένα ετήσιο σχέδιο, ώστε να μην επανέλθουν αυτές οι πλημμύρες» δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο Πεθελινό .

Κλείνοντας τον κύκλο των επαφών του στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε κεντρική ομιλία στην πλατεία του Χρυσού , έδρα του ομώνυμου δήμου. Απευθυνόμενους στους κατοίκους του χωριού τόνισε «η έξοδος από την κρίση, η έξοδος από την πολιτική της λιτότητας υπάρχει μόνο μέσα από την εξυπηρέτηση των κοινωνικών συμφερόντων, ιδιαίτερα της πλειοψηφίας των φτωχών ανθρώπων οι οποίοι παλεύουν για τη ζωή τους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network