Βίζερ: Ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα I

Βίζερ: Ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα I

Καλύτερη η δεύτερη φάση διακυβέρνησης από τον Τσίπρα, σε σχέση με την πρώτη, εκτίμησε ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ σε συνέντευξή του. Τι δήλωσε για προαπαιτούμενα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Η δεύτερη κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι καλύτερη από την πρώτη, εκτίμησε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ.

«Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα δίνει την εντύπωση ότι μετά την ελλιπή διάθεση για συνεργασία που επέδειξε στο παρελθόν, τώρα βρίσκεται στον δρόμο για την αξιόπιστη εφαρμογή (των συμπεφωνημένων)», εξήγησε ο Βίζερ μιλώντας στην εφημερίδα Sudwest Presse.

«Μόλις εφαρμοστούν πλήρως τα συμπεφωνημένα μέτρα, θα μπορέσουν να δοθούν νέα χρήματα (στην Ελλάδα). Όμως ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα I, φαίνεται να έχει πραγματική επιθυμία» να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Βίζερ, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα είναι δύσκολη, ενώ πρόσθεσε ότι «αν δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες, αυτό θα ήταν σημάδι ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι αρκετά βαθιά».

Ο επικεφαλής του Euro Working Group εκτίμησε μάλιστα ότι η Ελλάδα «μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2016», ενώ εξήγησε ότι τα 86 δισεκ. του τρίτου πακέτου βοήθειας είναι το ανώτατο όριο των χρημάτων που αποφασίστηκε να δοθούν στην Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια.

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το ποσό όσο πιο μικρό γίνεται», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα 25 δισεκ. ευρώ που προβλέπονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο Βίζερ δήλωσε ότι «αναμφισβήτητα» θα είναι επαρκή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network