Βλέπουν την αρχή της ανάκαμψης: Μηνύματα Τσίπρα προς όλους

Βλέπουν την αρχή της ανάκαμψης: Μηνύματα Τσίπρα προς όλους
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ως εφαλτήριο για την ανάκαμψη του κόμματος και την απόκτηση βηματισμού μετά από μήνες μουδιάσματος αντιμετώπισαν στον ΣΥΡΙΖΑ τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και των τομεαρχών.

Iσως να ήταν η πρώτη φορά μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου που στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά αναθάρρησαν.

Οχι ότι στην Κουμουνδούρου έχουν αυταπάτες και νομίζουν ότι με μία συνέντευξη Τύπου μπορεί να αλλάξουν προς όφελός τους τα πράγματα καλύπτοντας το δημοσκοπικό κενό που τους χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία ωστόσο τα περισσότερα στελέχη στις ιδιωτικές συζητήσεις τους έλεγαν ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και των τομεαρχών του κόμματος αποτελούν πράγματι την απάντηση στην κρίση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε για μία ακόμα φορά εν μέσω πανδημίας ήπιους τόνους χωρίς φυσικά να αποφύγει την κριτική για τα κυβερνητικά πεπραγμένα. Παράλληλα, όμως,έστειλε και εσωκομματικά μηνύματα, κυρίως σε μικρομεσαία στελέχη που τις προηγούμενες ημέρες με εμπρηστικές αναρτήσεις τους έδωσαν πάτημα για βιτριολικά σχόλια,που προήλθαν ακόμα και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

“Σε στιγμές έκτακτης ανάγκης, πιστεύω βαθιά ότι είναι ανοησία να σκέφτεσαι με όρους πολιτικής σκοπιμότητας. Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Πολιτικού κόστους και οφέλους. Και όποιος σκεφτεί έτσι, όποιος τούτες τις κρίσιμες ώρες που μετράμε νεκρούς και ανθρώπους στην εντατική, σκέφτεται πολιτικά οφέλη και μετράει ποσοστά, όποιος βάλει το πρόσκαιρο κομματικό όφελος πάνω από το συμφέρον της χώρας και τον ανθρώπων της, γρήγορα θα το πληρώσει διπλά και τριπλά” τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του τη Δευτέρα ο πρώην Πρωθυπουργός.

Κατά τα άλλα, το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε την μπάλα στην πλευρά του γηπέδου που βρίσκονται η οικονομία και τα εργασιακά θέματα σαφώς προκάλεσε ικανοποίηση. Είναι σαφές ότι στο πεδίο των μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας δεν μπορεί να γίνει κριτική. Η κάθε κυβέρνηση που θα βρισκόταν σ’ αυτή τη θέση, αυτά τα μέτρα θα έπαιρνε, εδώ δεν χωράει αντιπολίτευση.

Αντίθετα, όπως πιστεύουν στην Κουμουνδούρου, στα πεδία της οικονομίας και των εργασιακών μπορούν άνετα να αναδείξουν τις διαφορές που τους χωρίζουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο και να πιστοποιήσουν ότι διαθέτουν δυνατό αφήγημα για την επόμενη μέρα που μεταξύ άλλων μπορεί να φέρει και πρόωρες εκλογές.

Προβληματισμό-ίσως και οργή-προκάλεσε το γεγονός ότι η συνέντευξη δεν προκάλεσε κανένα ενδιαφέρον στα κανάλια. Αν εξαιρέσει κανείς την ΕΡΤ που πρόβαλλε ζωντανά μόνο την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν θεώρησαν σκόπιμο να διακόψουν πρόγραμμα για να μεταφέρουν στην οθόνη μέρος της συνέντευξης. Το περίμεναν είναι η αλήθεια στην Κουμουνδούρου αυτό αλλά είναι διαφορετικό να φοβάσαι κάτι και διαφορετικό να σου συμβαίνει.

Η πανδημία κορονοϊού πάντως και οι σαρωτικές εξελίξεις που αυτές θα φέρει σ’ όλα τα επίπεδα παραπέμπει, όπως έχουμε τονίσει ξανά, την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία, αυτή του συνεδρίου, στις καλένδες. Καλώς εχόντων του… κορονοϊού, αυτό θα διεξαχθεί το νωρίτερο τον Οκτώβριο. Αλλιώς, από το 2021 και βλέπουμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα