Βόλτα Μητσοτάκη- Ελπιδοφορου στο Ground Zero παρα τη δυσφορία

Βόλτα Μητσοτάκη- Ελπιδοφορου στο Ground Zero παρα τη δυσφορία
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος AP Photo/Julius Motal

Ο πρωθυπουργος τελικά δεν θα δώσει συνέχεια στο θέμα με την παρουσια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Τουρκικό Κέντρο στη Νέα Υόρκη με Ερντογάν και Ταταρ.

Παρα την ενόχληση σε Αθήνα και Λευκωσία για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου” στην Νέα Υόρκη από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα οποία παρέστη και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ερσιν Τατάρ, η ελληνική τουλάχιστον πλευρα δεν δίνει συνέχεια.

Συμφωνα με πληροφοριες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Ground Zero, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα τον ξεναγήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Στο ερώτημα εάν ακυρώνεται η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απόψε με τον κ. Ελπιδοφόρο, κυβερνητικά στελέχη απαντούσαν νωρίτερα οτι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί σήμερα, επιβεβαιώνοντας έτσι εμμέσως ότι υπάρχει ζήτημα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Στη συνέχεια όμως αποφασίστηκε η κοινή επίσκεψη ώστε να μην δοθεί εικόνα διχασμου και λαβή στην τουρκική πλευρα, αλλά και για να μην δημιουργηθουν εντυπώσεις στις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης φέρεται παντως να έχει ακυρώσει τη δική του συνάντηση με τον κ. Ελπιδοφόρο.

Σημειωτέον ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και υπουργό Εξωτερικών των Μαλδιβών, Αμπτουλά Σαχίντ, είχε αναφερθεί στα εγκαίνια του “τουρκικού σπιτιού” ακριβώς απέναντι από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών και είχε παρατηρήσει με νόημα ότι η Τουρκία η οποία “κόπτεται” για την εικόνα της στον ΟΗΕ με την κατασκευή ενός επιβλητικού κτιρίου, συνεχίζει ακάθεκτη να παραβιάζει κατάφωρα το χάρτη του ΟΗΕ, με το casus belli εναντίον της Ελλάδας, εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει το νόμιμο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα