Βόμβα στον ανασχηματισμό: Ο Ευ. Αποστολάκης δεν αποδέχθηκε θέση υπουργού – “Πρόεδρε με παγίδευσαν”

Βόμβα στον ανασχηματισμό: Ο Ευ. Αποστολάκης δεν αποδέχθηκε θέση υπουργού – “Πρόεδρε με παγίδευσαν”
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης InTime

Ο Ναύαρχος, πρώην ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, δεν αποδέχθηκε τελικά τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Όλο το παρασκήνιο.

Την απόφαση να μην αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας στον ανασχηματισμό, κοινοποίησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης με δήλωσή του στην τηλεόραση του OPEN.

“Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες”, είπε χαρακτηριστικά. Ο απόστρατος Ναύαρχος, εξηγούσε σε συνομιλητές του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως “επειδή δεν πληρούνται αυτοί οι όροι, δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε” καθώς δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση. Όπως είπε, ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει τους όρους να είναι επικεφαλής υπουργείου και να υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση, κάτι που τον οδήγησε στην άρνηση, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή του και μετά τις αντιδράσεις από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Μετά την άρνησή του, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον κ. Αποστολάκη.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι και πριν τη δήλωση μη αποδοχής υπήρξε νέο τηλεφώνημα Τσίπρα-Αποστολάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Αποστολάκης φέρεται να είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Πρόεδρε με παγίδευσαν. Μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε”.

Το παρασκήνιο

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον Γ. Οικονόμου ως υπουργός στο νευραλγικό και νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέωρησε ότι ο κ. Αποστολάκης έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση πολύχρονη εμπείρια του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θέλησε να ζητήσει εμμέσως τη συναίνεση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας, η οποία θα περιλαμβάνει και τη Πυροσβεστική. Μάλιστα, υπήρξε επικοινωνία από το Μαξίμου προς τη Κουμουνδούρου για να ανακοινωθεί η υπουργοποίηση Αποστολάκη.

Από τη δική του μεριά, ο Ευάγγελος Αποστολάκης φέρεται την περασμένη Δευτέρα να ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Κατά την επικοινωνία τους, ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή, και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο “εντυπώσεων και προσώπων” και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

Ο κ. Αποστολάκης φέρεται ακολούθως να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς, κάτι που τελικά κατέληξε σε ανακοίνωση και ανατροπή.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από πλευράς Μαξίμου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα