Βόρειοι και νότιοι εναντίον Άδωνι: Η κεντρώα συμμαχία Χατζηδάκη- Δένδια

Βόρειοι και νότιοι εναντίον Άδωνι: Η κεντρώα συμμαχία Χατζηδάκη- Δένδια

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είναι ομιλητής στη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του αντιπροέδρου του κόμματος “Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις”, εγκαινιάζοντας ένα μέτωπο που μεταξύ άλλων έχει στόχο τον έτερο αντιπρόεδρο

Το γαλάζιο πολιτικό ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στη νέα παρουσίαση του βιβλίου του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;» στο Κολλέγιο Αθηνών στις 18.30.

Και αυτό καθώς, όπως είχε προαναγγείλει και το News 24/7, το βιβλίο παρουσιάζουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, καθώς επίσης και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Τσακλόγλου και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Η συμμαχία Χατζηδάκη- Δένδια έχει ιδιαίτερο εσωκομματικό ενδιαφέρον. Καταρχήν έχει σκοπό την αλληλοϋποστήριξη των δύο κορυφαίων στελεχών: Καθώς η Β’ Αθηνών “σπάει”, ο κ.Χατζηδάκης θα στρέψει τους ψηφοφόρους που είχε στο Νότιο πλέον Τομέα προς τον κ.Δένδια και εκείνος τους ψηφοφόρους του που ανήκουν πλέον στο Βόρειο Τομέα προς τον κ.Χατζηδάκη, που θεωρείται ούτως ή άλλως από πολλούς ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί της ΝΔ για την πρωτιά στα βόρεια.

Εξάλλου αν και δεν πρόκειται για κομματική εκδήλωση, ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη την προεκλογικής εκστρατείας του κ.Χατζηδάκη στον Βόρειο Τομέα της Β´ Αθηνών.

Σύμφωνα με συνεργάτες του αντιπροέδρου της ΝΔ, η εκδήλωση αποκαλύπτει και την πολιτική στρατηγική του κ.Χατζηδάκη, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει στο δρόμο της σοβαρότητας και της μετριοπάθειας, παρά την πολιτική οξύτητα που κυριαρχεί στην πολιτική αντιπαράθεση. Δηλαδή, όπως εξηγούσαν, να δίνει έμφαση στον προγραμματικό πολιτικό λόγο και την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων και να επιμείνει στον κεντροδεξιό χαρακτήρα της ΝΔ και τη διεύρυνση της παράταξης- προφανώς προς το κέντρο. Και όπως προσέθεταν, πέραν της φιλίας τους, Χατζηδάκης- Δένδιας έχουν πολιτικό προφίλ με αρκετές ομοιότητες…

Από την πλευρά Χατζηδάκη δεν καρφώνουν φυσικά τον Άδωνι Γεωργιάδη ως αποδέκτη των πολιτικών αυτών μηνυμάτων και ένα από τους στόχους αυτής της συμμαχίας. Ωστόσο αυτή η ερμηνεία δίδεται από άπαντες τους παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ, δεδομένου ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είχε ανοίξει μέτωπο με Γεωργιάδη- σαμαρικούς τις ημέρες της ψηφοφορίας για τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο κ.Γεωργιάδης συνέχισε την κόντρα παρά τις εντολές του Μοσχάτου να πέσουν οι τόνοι, μην κρυβοντας την ενόχληση του ειδικά για τα καρφιά Δένδια περί ακροδεξιάς και για το 18% του Αντώνη Σαμαρά στις πρώτες εκλογές του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Δένδιας είχε πει φωναχτά αυτό που πολλοί κεντρώοι στη ΝΔ σκέφτονται αλλά δεν τολμούν να πουν δημόσια από το φόβο μην κατηγορηθούν για διατάραξη της εσωκομματικής ειρήνης ή ακόμη και στήριξη στο… ΣΥΡΙΖΑ από τους σαμαρικούς. Δηλαδή πως όσο ακούγονται τόσο έντονα φωνές όπως του κ.Γεωργιάδη, η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει τη μάχη στο κέντρο, χωρίς κατ΄ανάγκην μάλιστα να κερδίσει από τα δεξιά, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ξανά. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι ο στόχος της σκληρής δεξιάς πτέρυγας είναι ακριβώς αυτός, να φέρει τη ΝΔ στα μέτρα της ώστε να κυριαρχεί σε αυτή.

Ο κ.Γεωργιάδης υπενθυμίζεται επίσης ότι στην κοπή της πίτας του όχι μόνο είχε εκτοξεύσει καρφιά κατά Δένδια, αλλά είχε καλέσει ευθαρσώς τους ψηφοφόρους της ΝΔ να τον εκλέξουν πρώτο σε σταυρούς στο Βόρειο Τομέα “για να πικραθεί ο Τσίπρας”. Κάτι που είχε προκαλέσει και την ενόχληση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη που συνέστησε στη συνέχεια κατά την συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών προς άπαντες τους υποψηφίους να μην αγχώνονται για την πρωτιά σε σταυρούς, καθότι δε θα τη λάβει υπόψη του όταν έλθει η ώρα σχηματισμού κυβέρνησης. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα