Βορίδης: “Δεν αποκλείεται συνεργασία με Βελόπουλο – Με σταυρό οι εκλογές”

Βορίδης: “Δεν αποκλείεται συνεργασία με Βελόπουλο – Με σταυρό οι εκλογές”
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τι είπε για ενδεχόμενη συνεργασία της ΝΔ με την Ελληνική Λύση, τον εκλογικό νόμο και τα σενάρια για την αυτοδυναμία και τον μετεκλογικό συνασπισμό κομμάτων.

Για τις επερχόμενες εκλογές και τον εκλογικό νόμο μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με τις εκλογές και τον εκλογικό νόμο – στον απόηχο όσων είπαν στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας – ο Μάκης Βορίδης είπε πως “ο Πρωθυπουργός παραμένει σταθερός στην άποψη ότι ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να αλλάζει κατά το δοκούν”.

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές ανέφερε ότι “η κάλπη, στην απλή αναλογική, παροτρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν υπεύθυνα” και προσέθεσε πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι “Μητσοτάκης ή επιστροφή στο 2015 υπό χειρότερες συνθήκες, εάν υπάρξει ένα σχήμα συνασπισμού όπως το περιγράφει ο κ. Τσίπρας, των κομμάτων της σημερινής αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη, ίσως και με Ανδρουλάκη, αν και το ΚΚΕ έχει αποκλείσει να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο”.

“Αν αποτυπωθεί στην κάλπη της πρώτης Κυριακής, η δυναμική που καταγράφει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις θα είναι πιο εύκολη η επιλογή την δεύτερη Κυριακή, καθώς θα είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ, και θα ακυρώνεται το σενάριο συνεργασίας των νυν κομμάτων της αντιπολίτευσης”, συμπλήρωσε ο Υπ. Εσωτερικών.

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Βορίδης είπε “εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Αν εξαιρέσετε τα κόμματα με τα οποία μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος, μπορεί να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα”.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως παρά τα σενάρια που ακούγονται, και στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα ψηφίσουν με σταυρό και όχι με διαφορετικό τρόπο που θα επιτρέπει αργότερα να σκανάρονται τα ψηφοδέλτια για την καταμέτρηση.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης, ο κ. Βορίδης είπε πως “η Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες είναι καλύτερα θωρακισμένη και λιγότερο εξαρτημένη από το φυσικό αέριο της Ρωσίας. Έχουμε προετοιμαστεί και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά, με την λογική που το κάνουμε τώρα, δηλαδή με την επιδότηση των λογαριασμών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα