Βορίδης: “Για τη χρεοκοπία ευθύνεται η ηγεμονία της ιδέας της αριστεράς περί δημοσιονομικής πειθαρχίας”

Βορίδης: “Για τη χρεοκοπία ευθύνεται η ηγεμονία της ιδέας της αριστεράς περί δημοσιονομικής πειθαρχίας”
O Μάκης Βορίδης Eurokinissi

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 247 ο Μάκης Βορίδης αναζήτησε τις ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας στις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά κυρίως στην ιδέα της Αριστεράς περί δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές”.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Διατύπωσε ως εξής την εκτίμησή του για τις πολιτικές εξελίξεις: “Η κυβέρνηση θα πάει όσο μακρύτερα μπορεί να πάει. Τους βαραίνει η εκατόμβη στο Μάτι που συνδέεται με εγκληματικές παραλείψεις. Υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και παραιτήσεις που σηματοδοτούν παραδοχή της ανεπάρκειας. Ομως μπροστά υπάρχει το σκοπιανό υπάρχει και η περικοπή συντάξεων. Ολα αυτά δημιουργούν σκέψεις για επιτάχυνση των εκλογών.Το σημαντικότερο είναι ότι δεν μπορούν να επιδείξουν σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης”.

Σε σχέση με το τέλος του προγράμματος ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ τόνισε: “Το γεγονός ότι σταματάει η χρηματοδότηση από τον έκτακτο μηχανισμό δεν σηματοδοτεί τέλος των μνημονίων. Η διαίρεση μεταξύ μνημονιακών/αντιμνημονιακών μας έρχεται από το παρελθόν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες οι κυβερνήσεις ευθύνονται για τη χρεοκοπία αλλά περισσότερο απ όλα η ηγεμονία της ιδέας της αριστεράς ότι δεν πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία. Είναι κάτι βαθύτερο. Ενα ιδεολογικό υπόστρωμα και αίτημα με μεγάλη δύναμη, πέρα και πάνω από τα εκλογικό ποσοστό που είχε η Αριστερά.

Οποιος έβγαινε και έλεγε ότι δεν γίνεται συνεχώς να δίνουμε αυξήσεις και να κάνουμε επεκτατική πολιτική καταψηφιζόταν γιατί υπήρχαν ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία που υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να τηρούνται κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. Η ΝΔ έχει την ευθύνη ότι υποχώρησε σε τέτοιες αντιλήψεις”.

Ο Μ. Βορίδης επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για μείωση των φόρων: “Η δυνατότητα μείωσης της φορολογίας πηγάζει από την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των πρωτογενών πλεονασμάτων. Είναι προϋπόθεση μεγέθυνσης της οικονομίας. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις. Να νομοθετήσει η κυβέρνηση την άρση του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων. Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει ένας δρόμος ελεύθερης οικονομίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Η Αριστερά θέλει να ανατρέψει τη λειτουργία της ελεύθερης οικονομίας. Αν αυτό δεν γίνει μέσα στην ίδια την κοινωνία, αν ο πολίτης δεν καταλάβει ότι αυτές οι ιδέες είναι εσφαλμένες, δεν θα έχουμε στρατηγική ήττα της Αριστεράς. Το πρόβλημα βρίσκεται στις ίδιες τις ιδέες της Αριστεράς, αυτές είναι λάθος και αποστερούν την κοινωνία από τη δύναμή της”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα