Βουλή: Σύγκρουση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Βουλή: Σύγκρουση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
Βουλή Eurokinissi

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης για τον πολιτικό και συνταγματικό χαρακτήρα των διατάξεων του σχεδίου νόμου για τις διαδηλώσεις αναμένεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κορυφώνεται η πολιτική σύγκρουση στη Βουλή καθώς σήμερα ψηφίζεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το θερμόμετρο αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» στην πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το πολύκροτο σχέδιο νόμου, το οποίο έχει προκαλέσει ορυμαγδό αντιδράσεων.

Δείτε live τη συνεδρίαση:

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατέθεσε περαιτέρω βελτιώσεις δείχνοντας συναινετική διάθεση.

Το βασικό σημείο των αλλαγών αφορά την αστική ευθύνη του διοργανωτή σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών καθώς η έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου ήγειρε ενστάσεις κυρίως στο ότι δεν είναι ο διοργανωτής αυτός ο οποίος πρέπει να λαμβάνει μέτρα αλλά η αστυνομία. Στη βάση αυτή ο κ. Χρυσοχοΐδης διέγραψε τη φράση σύμφωνα με την οποία ο διοργανωτής θα έπρεπε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία και πρόσφορα μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή της ζημίας και την αντικατέστησε με τη φράση «έχει τηρήσει τις υποχρέωσεις του, όπως αυτές αναφέρονται περιοριστικά…».

Παράλληλα, στην παράγραφο 3 του άρθρου 3 εκτός από την αυθόρμητη συνάθροιση επιτρέπεται χωρίς γνωστοποίηση εφόσον τηρούνται προϋποθέσεις εκτός από την αυθόρμητη και η έκτακτη συνάθροιση. Τέλος, η Αστυνομία σε περίπτωση που απαγορεύσει συνάθροιση πλέον θα πρέπει να υποδεικνύει εφόσον είναι εφικτό άλλο χώρο συνάθροισης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα