Βούτσης: Η ΚΟ της ΧΑ δεν θα συμμετάσχει στις Επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο

Βούτσης: Η ΚΟ της ΧΑ δεν θα συμμετάσχει στις Επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο

Η Βουλή αποφάσισε την αποβολή όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά αυτοί αρνούνταν αρχικά να αποχωρήσουν. Ένας βουλευτής της ΧΑ στην αίθουσα. Συνεχίζεται η συνεδρίαση

Την αποβολή του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής για την προκλητική στήριξη που προσέφεραν στον, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος χειροδίκησε κατά του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Δένδια αποφάσισε η Βουλή αλλά οι χρυσαυγίτες συνέχιζαν τις προκλητικές ενέργειές τους αρνούμενοι να βγουν από την αίθουσα. Εν τέλει η συνεδρίαση συνεχίζεται με έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής να έχει παραμείνει στην αίθουσα.

Την πρόταση αποβολής κατέθεσε η ΝΔ και την αποδέχθηκε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, θέτοντας τη σε ψηφοφορία όπου έγινε ομόφωνα δεκτή από όλο το Σώμα. Σύμφωνα με την απόφαση οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν στις σημερινές και αυριανές συνεδριάσεις στην επιτροπή όπου συζητούνται τα μέτρα και τα αντίμετρα. Το ζήτημα θα ξανασυζητηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια όπου θα εισαχθεί προς συζήτηση η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών. Ο Ηλίας Κασιδιάρης που βιαιοπράγησε κατά του κ. Δένδια αποβλήθηκε από το σύνολο των τετραήμερων συνεδριάσεων. Θα περικοπεί μάλιστα και ο μισθός του.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που ύβριζαν τους πάντες και πετούσαν νερά κατά του κ. Δένδια αρνούνταν όμως να αποχωρήσουν. Ακολούθησε παρέμβαση της Βουλής για να εφαρμοστεί η απόφαση.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της αποβολής των Χρυσαυγιτών ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υπογράμμισε ότι και ο ίδιος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χρυσαυγιτών Γ. Λαγός δικαιολόγησε με προκλητικό τρόπο την χειροδικία Κασιδιάρη. «Θεωρώ εντελώς απαραίτητο και κατ’ ελάχιστον τουλάχιστον για τις συνεδριάσεις για σήμερα και αύριο η Χρυσή Αυγή να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις. Από την εκφορά του λόγου φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση της πράξης» ανέφερε ο κ. Βούτσης ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας έκανε λόγο για “τραμπούκικες ενέργειες” των Χρυσαυγιτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version