Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης επιδιώκει να περιορίσει το δικαίωμα γνώμης και ψήφου των βουλευτών

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης επιδιώκει να περιορίσει το δικαίωμα γνώμης και ψήφου των βουλευτών
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Η επιστολή διαμαρτυρίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικο του Άδωνι Γεωργιάδη στον πρόεδρο της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, Αντώνη Μπαλωμενάκη.

“Ό,τι κάναμε το κάναμε ακριβώς για να τηρήσουμε τον όρκο μας για τήρηση του δημοκρατικού πολιτεύματος, της χωρίς περιορισμούς έκφρασης της γνώμης μας, και τέλος της ελεύθερης και όχι υπό το κράτος απειλών και εκβιαστικών διλημμάτων παροχή της ψήφου μας” τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία στην επιστολή διαμαρτυρίας για το εξώδικο του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Αντώνη Μπαλωμενάκη. Η επιστολή στάλθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και στα πολιτικά κόμματα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι με την κίνηση αυτή του Άδ. Γεωργιάδη “αμφισβητείται ότι τα μέλη αυτά της Επιτροπής δεν εργάστηκαν και δεν αποφάσισαν με ελεύθερη συνείδηση” όπως κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, καθώς κι ότι τήρησαν τον όρκο στο Σύνταγμα και τους νόμους που έχουν δώσει. Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι με την κίνησή του ο Άδ. Γεωργιάδης “επιδιώκει να περιορίσει με απειλές ποινικών διώξεων” το απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου των βουλευτών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται ακόμα αν “η συμβολή του κόμματος της ΝΔ  στη διαμόρφωση της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης της Βουλής για τη συγκρότηση της Επιτροπής μας, ήταν ειλικρινής, ή την εξάρτησε “εκ του πονηρού” από ένα θετικό αποτέλεσμα και συμπέρασμά της;” και θέτουν επιπλέον το ερώτημα αν “η εντολή της Ολομέλειας της Βουλής για έλεγχο και έρευνα μας την έδωσε υπό όρους και περιορισμούς;”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα