Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έριξαν στο τραπέζι την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έριξαν στο τραπέζι την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

"Το θέμα της τεκνοθεσίας τέθηκε στο τραπέζι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αποβιώνει ο βιολογικός γονέας σε ομόφυλες οικογένειες", δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο βουλευτής, Τ. Κουράκης

“Ήδη και εγώ και άλλοι-από τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως- έβαλαν το ζήτημα της τεκνοθεσίας” δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, διευκρινίζοντας ότι “παιδιά τα οποία προϋπήρχαν στην οικογένεια -πλέον- των ομοφύλων, γιατί αναγνωρίστηκε ο θεσμός της οικογένειας και στα ομόφυλα ζευγάρια, ή αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχέσης τους με κάποιο τρόπο, αν πεθάνει ο βιολογικός τους γονέας, τότε ο άλλος να έχει το δικαίωμα της γονικής επιμέλειας”.

Μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση” με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Κουράκης σημείωσε πως “το σημείο για τη γονική επιμέλεια θέλει μία ρύθμιση, που να αφορά και τα ετερόφυλα ζευγάρια” και πρόσθεσε ότι δέχθηκε τις διευκρινίσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ότι “πρέπει να δούμε νομοθετικές βελτιώσεις και σύντομα θα φέρει τη διάταξη”.

“Το συμφέρον του παιδιού είναι να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον, όπου υπάρχει αγάπη και όταν κάποιος άλλος, το δεύτερο από τα μέλη που συμβιούν στην οικογένεια, που έχει μεγαλώσει το παιδί και αυτό, έχει ξενυχτήσει επάνω του, το έχει διαβάσει, έχει παίξει, είναι πάρα πολύ βάρβαρο όταν πεθάνει ο βιολογικός του γονέας αυτό το παιδί να πηγαίνει σε άλλο, ξένο περιβάλλον” είπε ο κ. Κουράκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης πιο ακραία “από ό,τι άλλες ανοησίες, που ακούστηκαν περί ανωμαλίας και περί παρεκτροπής των ομοφυλοφίλων”, ήταν η τοποθέτηση “του Νικολόπουλου, ο οποίος είπε ότι αυτό δεν προβλέπεται από τις Άγιες Γραφές και ότι αφού δεν αναφέρεται στην Αγία Γραφή και αφού η Εκκλησία λέει έτσι, άρα δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε έτσι”.

“Θεωρεί ότι θα έπρεπε να επεμβαίνει στο νομοθετικό έργο της Βουλής η Εκκλησία, λες και είμαστε κάποιο φονταμενταλιστικό κράτος, στο οποίο οι ηγέτες της Εκκλησίας επιβάλλουν τη θέλησή τους για το πώς θα ρυθμιστούν οι διατάξεις, που αφορούν το Κράτος” ανέφερε κ.Κουράκης.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα κρίσιμα για την κυβέρνηση νομοσχέδια, όπως το ασφαλιστικό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε την εκτίμηση πως “θα μπορέσουμε να ψηφίσουμε χωρίς κλυδωνισμούς, όμως προσδοκούμε βάσιμα, με βάση τα στοιχεία που έχουμε, ότι θα αρχίσει η ανάκαμψη σε πάρα πολλά σημεία, με πρώτο και καλύτερο τη ρύθμιση του χρέους”.

Σχετικά δε με το “Παράλληλο Πρόγραμμα” της Κυβέρνησης διευκρίνισε ότι “παρά το ό,τι λέγεται και αυτό θα το δούμε στις 7 του μηνός, θα ‘ρθει και δεν θα έχει αλλαγές προς το χειρότερο, θα ‘χει κοστολογηθεί όπως ακριβώς θέλουν οι θεσμοί”.

“Θα έλεγα ότι ήταν μία επίδειξη δύναμης των θεσμών περισσότερο, παρά οτιδήποτε άλλο” πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα