Βουλή: Εγκρίθηκε στην αρμόδια επιτροπή ο φορέας ανάπλασης της Πόλης των Αθηνών

Βουλή: Εγκρίθηκε στην αρμόδια επιτροπή ο φορέας ανάπλασης της Πόλης των Αθηνών
Ποδήλατα έξω από τη Βουλή Eurokinissi

Το σχετικό νομοσχέδιο ιδρύει συντονιστικό φορέα για την ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου και των Προσφυγικών. Θα παρασχεθεί φιλοξενία σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες καρκινοπαθών του Αγίου Σάββα

Με τη στήριξη των κομμάτων της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε από την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο που προχωρά στη σύσταση φορέα ανάπλασης της Πόλης των Αθηνών με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Το νομοσχέδιο προχωρά στη σύσταση του φορέα  «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» ο οποίος θα έχει ως στόχο τον συντονισμό των δράσεων όλων των αρμόδιων υπουργείων και εποπτευόμενων οργανισμών για ταχύρρυθμη προώθηση αναπλάσεων στην πόλη των Αθηνών, ιδίως στο κέντρο. Έμφαση θα δοθεί στις περιοχές του Εμπορικού Τριγώνου και των Προσφυγικών της Λεοφώρου Αλεξάνδρας. Στο πλαίσιο της ανάπλασης των Προσφυγικών θα προβλεφθεί η παροχή στεγαστικής συνδρομής στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες καρκινοπαθών οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιο Σάββα».

Καταψήφισε η αντιπολίτευση

Η ΝΔ και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία γιατί αποχώρησε από την συζήτηση διαμαρτυρόμενη για την καθυστερημένη έναρξη της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης κατά 40 λεπτά. Μάλιστα ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ Γιάννης Μανιάτης χαρακτήρισε «προσβλητική» την καθυστερημένη έλευση του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών, Χρίστου Σπίρτζη. Την καθυστέρηση των 40 λεπτών στηλίτευσε και η ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα