Βουλή: Μετά από ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής άλλαξε όνομα το νομοσχέδιο του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Βουλή: Μετά από ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής άλλαξε όνομα το νομοσχέδιο του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurokinissi

Δεν πρόκειται περί κώδικα συμπεραίνει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο Πιερρακάκη που ήρθε στη Βουλή την Τρίτη.

Μία σειρά από σοβαρά προβλήματα αναδεικνύει η έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για το σχέδιο νόμου που φέρνει σε ψήφιση στην ολομέλεια το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακόμα και ο τίτλος του νομοσχεδίου (Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης-Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών) αμφισβητείται αφού, η επιτροπή υποστηρίζει τα εξής: “Οπως συνάγεται και από την τηρηθείσα διαδικασία στην Αρμόδια Επιτροπή της Βουλής δεν πρόκειται περί κώδικος κατά την έννοια του άρθρου 76 του Συντάγματος αλλά περί νομοσχεδίου που συζητείται κατά την τακτική νομοθετική διαδικασία”.

Στο θέμα είχε παρέμβει από την Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μέσω του Γιάννη Ραγκούση έκανε λόγο για απόπειρα λαθροχειρίας από την πλευρά του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη και των συνεργατών του.

Εν τέλει,ο Υπουργός άλλαξε τον τίτλο του νομοσχεδίου, εξέλιξη αν μην τι άλλο όχι συνηθισμένη.

Η αλλαγή ονόματος έγινε με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Υπουργός μετά από τις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία έκανε λόγο για “άρον-άρον υποχώρηση του κυρίου Πιερρακάκη”.

Η επιστημονική επιτροπή της Βουλής διαπίστωσε ακόμα ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα η γνωμάτευση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αν και το νομοσχέδιο προβλέπει τη νομοθέτηση του προσωπικού αριθμούς για τον κάθε πολίτη.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής χθες τεκμηρίωσε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι κώδικας και αυτό δεν είναι λεπτομέρεια, μιας και το βασικό πρόβλημα που έχει εμφιλοχωρήσει στα social media που απολαμβάνουν οι πολίτες είναι τα fake news.

Έτσι, αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι πως η Βουλή θα καταστεί συνυπεύθυνη στην παραγωγή fake news, δηλαδή της παραπλάνησης των πολιτών. Και μάλιστα πρόκειται για νομοσχέδιο ψηφιακής διακυβέρνησης. Να αποκαταστήσετε την νομοθετική και συνταγματική τάξη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα