Βουλή: 'Όχι' σε άρση ασυλίας Λάππα, Χριστοδουλοπούλου, Κατσίκη, Σπίρτζη

Βουλή: 'Όχι' σε άρση ασυλίας Λάππα, Χριστοδουλοπούλου, Κατσίκη, Σπίρτζη

Τα αιτήματα άρσης ασυλιών απορρίφθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής. Καταγγελία Χριστοδουλοπούλου – Λάππα για κακόβουλη αναφορά από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μ.Κεφαλογιάννη

Με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε η Ολομέλεια της Βουλής τα αιτήματα άρσης ασυλίας τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, (των Σπ. Λάππα, Τασίας Χριστοδουλοπούλου και Χρήστου Σπιρτζη) και ενός των ΑΝΕΛ (του Κώστα Κατσίκη).

Κατά της άρσης της ασυλίας της κυρίας Χριστοδουλοπούλου και του Σπύρου Λάππα τάχθηκαν 162 βουλευτές έναντι 2 που ψήφισαν υπέρ, 11 λευκών και ενός άκυρου. Η υπόθεση σχετίζεται με καταγγελία που είχε κάνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, για διαρροή στοιχείων της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής. Υπενθυμίζεται οτι η Επιτροπή ερευνούσε τις κατηγορίες συνεργάτιδας του κ. Κεφαλογιάννη πως της παρακρατούσε παρανόμως το 60% του μισθού της στην ευρωβουλή.

Τόσο η κυρία Χριστοδουλοπούλου που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες όσο και ο κ. Λάππας που είναι μέλος της διαβεβαίωσαν ότι δεν παραβίασαν τη μυστικότητα των συνεδρίασεων. Μάλιστα η κυρία Χριστοδουλοπούλου καταλόγισε «πολιτικές» σκοπιμότητες στον κ. Κεφαλογιάννη. «Διαμαρτύρομαι εντόνως για την επιλογή του κ. Κεφαλογιάννη να με εμπλέξει σε τέτοιες περιπέτειες, ήταν προϊόν κακόβουλης πολιτικής επιλογής» ανέφερε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Κατσίκη των ΑΝΕΛ ψήφισαν 136 βουλευτές ενώ υπέρ της ψήφισαν 27. «Παρών» δήλωσαν 10, ενώ υπήρξε και μια λευκή και μια άκυρη ψήφος. Η δικογραφία κατά του κ. Κατσίκη αφορούσε τη συμμετοχή του σε επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών η οποία ενέκρινε έργο για αφαλάτωση υφάλμυρου νερού σε φτωχές κοινότητες της Ιορδανίας.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη απορρίφθηκε με πλειοψηφία 136 βουλευτών. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 5 βουλευτές ενώ 5 ψήφισαν λευκό και ένας άκυρο. 

Η Βουλή απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία και αίτημα άρσης ασυλίας κατά συνολικά 83 βουλευτών

SHARE:

24Media Network